Açığa Alma Ve İhraçlarda Karışıklık Devam Ediyor

Açığa Alma Ve İhraçlarda Karışıklık Devam Ediyor

KamuAjans.Com-Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Açıkta bekleyen ve suçsuz olduğu anlaşılan birçok memur ve öğretmenin bulunduğunu belirterek, “Açığa aceleyle alanlar iade etmekte neden bu kadar yavaş?” diye sordu.

Kriterlerin mutlaka gözden geçirilmesini isteyen Koncuk, hakkaniyetli bir uygulama ortaya konulması gerektiğini belirtti. “Bu konularda uygulama birliğini Başbakanlık sağlamalıdır” diyen Koncuk, uygulama ile ilgili bir Başbakanlık genelgesi bulunmadığına dikkat çekti.


Benzer haksızlığın ihraçlarda da yaşandığını söyleyen Koncuk, “Bilhassa üniversitelerde husumete dayalı açığa alma ve ihraç işlemleri yapıldığı çok açıktır. Bu konuda Hükümet gerekli tedbirleri almalıdır. Yetkililer bazı üniversiteleri kişilerin verdiği dilekçe ve belgeler doğrultusunda değerlendirmeli ve işi sulandıranlar cezalandırılmalıdır.” dedi.


Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Genel Başkan Koncuk şunları kaydetti: “Açıkta bekleyen ve suçsuz olduğu anlaşılan birçok memur ve öğretmen bulunmaktadır. Açığa aceleyle alanlar iade etmekte neden bu kadar yavaş? Başta MEB olmak üzere, tüm kurum ve kuruluşlarda açıkta bekleyen ve suçsuzluğu anlaşılan kişilerin göreve iadesinde hızlı davranılmalıdır.

Kriterler mutlaka yeniden gözden geçirilmeli ve hakkaniyetli bir uygulama ortaya konulmalıdır. Bakanlar ve valiler neyi beklemektedir? Mesela bylock sebebiyle açığa alınmış ancak kendisine ait numarayı başkasının kullandığını ispatlamış insanlar için daha ne beklenebilir?


Bu konularda uygulama birliğini Başbakanlık sağlamalıdır. Hala uygulama ile ilgili bir Başbakanlık genelgesi bulunmamaktadır. Marifet, gereksiz yere açığa alma işlemini uzatmak değil, doğruyu yaparak varsa bir haksızlığı hızla ortadan kaldırabilmektir. Adalet budur.


Benzeri haksızlık ihraçlarda da yaşanmaktadır. Şu ana kadar KHK ile sadece 35 kişinin iadesi işlerin ağır aksak yürüdüğünün net bir delilidir. Bilhassa üniversitelerde husumete dayalı açığa alma ve ihraç işlemleri yapıldığı çok açıktır. Bu konuda Hükümet gerekli tedbirleri almalıdır. Yetkililer bazı üniversiteleri kişilerin verdiği dilekçe ve belgeler doğrultusunda değerlendirmeli ve işi sulandıranlar cezalandırılmalıdır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.