Açığa Alınanlar Göreve İade Edilmeli İhraç Kriterleri Değiştirilmelidir

Açığa Alınanlar Göreve İade Edilmeli İhraç Kriterleri Değiştirilmelidir

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, açığa almalarda sürenin dolduğuna dikkat çekerek, “Uzatılmadan göreve iadeler sağlanmalı” dedi.

Kamuajans.com - Bazı kurumlarda göreve başlama emirlerinin gönderildiğini kaydeden Genel Başkan Koncuk, “bu sevindirici bir gelişmedir” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk açıklamasında;

“Açığa almalarda süre 3 aydır, bu süre dolmuştur. Bu süre uzatılmadan göreve iadeler sağlanmalı, sürecek soruşturmalar görevde devam etmelidir.

Bazı kurumlarda göreve başlama emri gönderildiği bilgileri gelmektedir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Kamu çok yorulmuş, bıkkınlık oluşmuştur.

Başbakanlık bu konuda tüm kurumları uyarmalı ve uygulama birliğini sağlamalıdır. Kimsenin bir yere kaçacağı yoktur, tereddüt yaşanmamalıdır.

İhraçlarda kriterler değiştirilmelidir. 17/25 tarihi yerine, 15 Temmuz esas alınmalı, darbeyi destekleyen gerçek teröristler tespit edilmelidir.

Bu kriterler değişmeden kimsenin bu işin içinden çıkması, gönül huzuru duyması mümkün değildir. Gerçek suçluların cezalandırılmasına eyvallah.

Bu yaşadıklarımız, ihraçlar, açığa almalar siyasi bir tartışma, çekişme konusu haline getirilmeden çözülmeli, istismara izin verilmemelidir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.