Açığa Alınan Memurların Primleri Ödenecek Mi?

Açığa Alınan Memurların Primleri Ödenecek Mi?

KamuAjans.Com-Darbe girişimi sonrası kamuda açığa almalar devam ediyor.66 bin memurun açığa alındığı ve bu sayının 100 bine çıkabileceği düşünülüyor.Görevden alınan memurların primlerinin ne olacağı konusunda SGK'dan açıklama geldi.

 Fetullahçı terör örgütünün darbe girişimi sonrası kamu içine sızmış örgüt üyesi memurlar görevden uzaklaştırılıyor.15 temmuzdan bugüne kadar 66 bin memurun görevden uzaklaştırıldığı bu sayının 100 bini bulabileceği düşünülüyor.

Soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan memurların maaşları daha önce alınan karar ile üçte ikisi ödeneceği bildirilmişti.Bu aydan itibaren soruşturmadan temize çıkana kadar maaşını üçte ikisini alacak memurlara bir uygulamada primleri konusunda geldi.Primlerinin sadece yarısını alabilecek olan memurlar yapılan soruşturma sonunda görevine tekrar iade edilen memurların ödenmeyen hakları telafi edilecek.

Kamu çalışanlarıyla ilgili açığa alma ve soruşturmalar tüm hızıyla sürerken memurlar halen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerin dışında bulunuyor. OHAL kapsamındaki ilk kararname 23 Temmuz'da çıkarıldı. İlk kararnamedeki maddi hata sonucu, memurlar kapsam dışı bırakıldı. 27 Temmuz'da çıkarılan KHK'de bu durum düzeltilmek istendi. Ancak bu kez de, atıf yapılan ilk kararnamenin tarihi 23 Temmuz yerine 22 Temmuz yazıldı. Bu durumda memurlar yine kapsam dışında kalmış oldu. Bu nedenle de memurlarla ilgili yeni bir düzeltmenin yapılması bekleniyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.