3600 Ek Göstergeye Bir Çağrıda O Konfederasyondan!

3600 Ek Göstergeye Bir Çağrıda O Konfederasyondan!

Kamuajans.Com – Kamu çalışanlarının ek gösterge talepleri sendikalar ve konfederasyonlar dile getirilmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesini açıklarken bazı kamu çalışanları için ek göstergeyi 3600'e çıkaracakları müjdesini vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti seçim beyannamesini açıklarken bazı kamu çalışanları için ek göstergeyi 3600'e çıkaracakları müjdesini vermişti. Memurları mutlu eden bu gelişme 100 günlük programda yer almamış ve sendikalardan 3600 ek göstergenin sadece belli meslek gruplarına değil tüm kamu çalışanlarına eşit verilmesi yönünde talepler dile getirilmişti.


MEMURLARDA KAPSAM GENİŞLETİLSİN DİYOR

Kamuda çalışanlar ise gerek konu ile ilgili haberlerde gerkse de sosyal medyada yapılacak düzenlemenin iş barışını sağlaması açısından tüm memurları kapsayacak şekilde yapılmasını talep ederek düzenlemenin bir an önce çıkarılmasını istiyorlar.

İKİNCİ 100 GÜNLÜK PROGRAM KASIM'DA AÇIKLANACAK

Dün kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ikinci 100 günlük programın Kasım ayında açıklanacağını belirtmişti. Kamu çalışanlarının dikkati şimdiden bu programda 3600 ek gösterge vaadinin yer alıp almayacağına çevrildi.


BİR TALEP DE BİRLEŞİK KAMU-İŞ SENDİKALARI KONFEDERASYONUNDAN GELDİ

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu'nun açıklamasında “Toplu iş sözleşmesi oranları artan yoksulluk ve enflasyon verilerine göre yeniden düzenlenmelidir” denildi.

ÜCRETLER YOKSULLUK VE ENFLASYONA GÖRE TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLSİN

Ayrıca kamu iş görenlerinin ücretleri de yoksulluk ve yıllık enflasyon oranları baz alınarak tekrar gözden geçirilmesi talep edildi.

ÜCRETLERDE CİDDİ ORAN FARKLILIKLARI VAR

Açıklamada "Özellikle AB ülkelerin de çalışan kamu iş görenlerinin aldıkları ücretler ile ülkemiz de kamu iş görenlerinin aldıkları ücretler arasında ciddi oran farklılıkları bulunmaktadır. Yaşanan ekonomik daralma ve kur krizine bağlı olarak TL’de yaşanan aşırı değer kaybı, ülke çalışanlarımızın ücretlerini günden güne eritmektedir." denildi.

Enflasyon oranı Ağustos ayı içerisinde yüzde 17,90 oranına yükselerek son 14 yılın zirvesine ulaşmıştır. Buna bağlı olarak açlık ve yoksulluk oranları enflasyon ve döviz de yaşanan kur krizine bağlı olarak artmaya devam etmektedir. Ekonomi de yaşanan daralma ve ülke siyasetinde yaşanan belirsizlikler yılsonun da enflasyon oranlarının yüzde 20 oranına yükseleceğinin emarelerini ortaya çıkarmaktadır.


SEÇİM ÖNCESİ VAAD EDİLEN 3600 ÜCRETLERE YANSITILMALI

Birleşik Kamu-İş'ten yapılan açıklamada "Seçim öncesi vaat edilen 3600 ek göstergenin öğretmen ve hemşirelerimizin ücretlerine yansıtılmalı, toplu iş sözleşmesi oranları artan yoksulluk ve enflasyon verilerine göre yeniden düzenlenmelidir. Ayrıca kamu iş görenlerinin ücretleri de yoksulluk ve yıllık enflasyon oranları baz alınarak tekrar gözden geçirilmelidir" denildi.

SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.