3600 Ek Gösterge İle Maaş ve Emeklilikte Neler Değişecek?

3600 Ek Gösterge İle Maaş ve Emeklilikte Neler Değişecek?

Memurlar - Bugün gerçekleştirilen 2018 Ak Parti Milletvekilleri aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde Öğretmen, Polis, Hemşire ve Din Görevlilerine 3600 Ek Gösterge Sözü vermesinin ardından gözler hem bu sözün gerçekleştirilmesine hem de 3600 ek göstergenin hangi kazanımları getireceğine çevrildi.

Devlet Memurlarının özellikle hükumetten beklediği öncelikli özlük hakkı olan 3600 ek gösterge ne anlama geliyor. Ek göstergenin 3000 den 3600 e yükseltilmesi nasıl kazanımlar ortaya çıkartır?

Öncelikle şunu ifade edelim ki verilen sözle; 3600 ek gösterge ile emekli maaşlarında aylık yaklaşık 450 TL, emekli ikramiyelerinde ise yaklaşık 17. 500 TL bir artış olacak.

 3600 ek gösterge her memur grubunda aynı oranda etki yapmamaktadır. Bazı devlet memurlarının ek göstergelerinin artması Aylık Net Maaşlarının artmasına neden olurken bazı devlet memurları grubunda ise tersine bir durum söz konusu olabilmektedir.

   

  3600 Ek göstergenin istenmesinin temelinde emeklilik hakları gelmektedir. Çünkü 3600 ek göstergeden emekli olan bir devlet memurunun emekli maaşı farklı olmaktadır. 3600 ek gösterge hem emekli ikarmiyesinin yüksek olmasını hem de emeklilik hayatı boyunca emekli maaşının yüksek olmasına imkan sağlamaktadır.

 Devlet memurları emekli olmadan önce fiili görev yaptığı dönemlerde 3600 ek göstergenin nimetlerinden yüksek oranda faydalanamaz. Kısmi yükselişler olsa bile asıl etkisi yukarıda da belirttiğimiz gibi emeklilik sürecinde olmaktadır. 

Devlet Memurları Kanununa Göre Ek Gösterge Artışı ve Etkileri


Bir devlet memurunun ek göstergesinin 1. Derece kadroda 3000 ek göstergeden 3600’e yükseltilmesinin ardındaki kazanımlar aylık net maaş kategorisinde, emekliliğe müntesip aylık maaş miktarında, ve emekli ikramiyesinde kendisini göstermektedir.

Bir devlet memurunun ek göstergesi 3000’den 3600’e yükseldiğinde; Aylık Net Maaşı 33 TL azalır, emekli aylığı 458 TL artar, emekli İkramiyesi 14.688 TL artar. 

Bu yazının tüm hakları kamuajans.com'a aittir. "www.kamuajans.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.