3600 Ek Gösterge Bütün Çalışanları Kapsayacak Şekilde Bir An Önce Çıkmalıdır

3600 Ek Gösterge Bütün Çalışanları Kapsayacak Şekilde Bir An Önce Çıkmalıdır

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Genel İdari Hizmetler sınıfına geçen Mübaşirlerin elde ettiği kazanımın diğer iş kollarında da devam etmesi gerektiğini vurguladı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Meclis gündemine getirilen ek gösterge hususunda çalışanların beklenti içerisinde olduğuna dikkat çekerek, “kamu kurumlarında liyakat, ehliyet ve hakkaniyet bir an önce tesis edilmelidir. Ek gösterge verilmesi konusunda umudumuzu kaybetmiyoruz. Bir an önce bu konuda bir adım atılmalı. Çalışanlar beklentiye sokuldu ve bu beklenti karşılanmalı. İktidarın 3600 ek gösterge sözünün, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi ve kamu görevlilerinin ek göstergeye ilişkin sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi için kapsamlı bir kanun teklifi hazırladık. Konya Milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı bunu TBMM’ye sundu. Maliyet hesabıyla hareket edilirse ek gösterge çıkmaza girer. Dört meslek grubu değil tüm kamu çalışanları bundan yararlanmalı. Beklentiler boşa çıkarılmamalı. İle alımlarda ve görevde yükselmelerde liyakat, ehliyet ve hakkaniyet çok önemlidir. Bu konuda hassasiyet gösterilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı’na mülakat konusunda rahatsızlığımızı ifade ettim. İnanmıyorum ki, bu konuda gereken adımlar atılacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.