2018 Yılı Memurların Aile Yardım Ödeneği Ne Kadar?

2018 Yılı Memurların Aile Yardım Ödeneği Ne Kadar?

Memurlar– Geçtiğimiz dönem toplu görüşmelerde, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin tamamının maaş ve ücretlerinde yüzde 4 oranında artış öngörülmüştü. 2017 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 5,69 gerçekleşince, ilave yüzde 1,69 artış ile zamlara ilave edilmiş oldu. Bu çerçevede aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı da yükselmiş oldu.

KamuAjans.Com - Memurların 657 sayılı devlet memurları kanununa göre yasal haklarından biri olan aile yardımı ödeneği her ay maaşlarıyla birlikte  memurlara ödenen ek ödemelerden biridir.  memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ve çocukları için belli tutarlarda ödenir.


Memurun çocuk sayısına göre aldığı aile yardımı ödeneği(çocuk yardımı) 2017’nin ikinci 6 aylık kısımda 72 aydan küçük çocuklar için 51,40 TL, 72 aydan büyük çocuklar için 25,70 TL olarak belirlenmişti. Yeni yapılan toplu sözleşmeye göre Ocak ayında zamlanacak aile yardım ödeneğinin ne kadar olacak?

Asgari geçim indirimi ve aile yardımı ödeneği memurlara tanınmış en önemli iki haktır. Asgari eçim indirimi yani AGİ hem kamu çalışanlarını hemde özel sektör çalışanlarını ilgilendiren bir konudur. Toplu sözleşme kararları sonrası memurların 2018 yılının ilk yarısı için alacağı zam netleşirken aile yardım ödeneğinde belli oldu.

Aile yardımı memurun yasal hakkı olsada bu bu hakkı alabilmek için en önemli prosedür ise  eşin gelirinin olmaması ve çalışmamasıdır. Bu kriter net olarak kanunda belirtilmektedir.

Memurların aldığı aile yardım ödeneği hakkına detaylara değinmek gerekirse eşlerin ikiside memur olsa dahi sadece koca eş aile yardımında yararlanabilir. 

AİLE YARDIM ÖDENEĞİ HANGİ HALLERDE ÖDENMEZ?

Memurların aile yardım ödeneğinden yararlanmasını engelleyen bazı durumlar;

1.Memurun çocuğu evlendiği takdirde aile yardım ödeneği alamaz

2.Çocuk 25 yaşını doldurursa (evlenmemiş kız evladı veya çalışamayacak derecede engelli olması hariç)

3.Çocuk kendi hesabına ticaret yaparsa veya menfeat karşılığı çalışırsa (Öğrenim yapmakta iken tatil devresinde çalışanlar hariç)

4.Çocuk burs alıyorsa veya Devlet tarafından okutuluyorsa

AİLE YARDIM ÖDENEĞİ NASIL HESAPLANIYOR?

Eş için ödenen aile yardımının miktarı, 2.134 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı suretiyle hesaplanıyor.




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.