2017 KYK Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alım Sınavı Başvuru Sonuçları

2017 KYK Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alım Sınavı Başvuru Sonuçları

Kamuajans.com - KYK sözleşmeli personel alımı başvurusu 5-14 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlayarak kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 1044 personel alımı yapacağını duyurmuştu.

Kamuajans.com - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alım Sınavı Başvuru Sonuçları yayınlandı. KYK Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alım Sınavı Başvuru Sonuçları http://basvuru.gsb.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Bu ilan tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

İlanen duyurulur. 

KYK SÖZLÜ SINAV

Sözlü sınavlar aşağıda belirtildiği şekilde on altı il merkezinde 8 Mayıs 2017 tarihinden itibaren yapılmaya başlanacak olup, sınava girmeye hak kazanan adaylar hangi il için başvurmuşlarsa o ilin karşısında yer alan sınav yerinde sınava gireceklerdir.





1044 personel alımı için aranan başvurular;

-En az lisans mezunu olmak gerekiyor.

-22 Mayıs 2016’da yapılan KPSS’den en az 70 puan alma şartı aranıyor. 

– TC vatandaşı olmak

-Kamu haklarından yoksun olmamak gerekiyor.

-657 sayılı memur kanununda göre yer alan  devlet memurluğuna girişte aranan genel koşulları sağlıyor olmak

-Askerde bile olan adaylar başvuruda  bulunabilecek.Yoklama kaçağı olanlara başvuruda bulunamaz

-SGK emekli aylığı almıyor olması gerekiyor

 KYK personel alımı için sözlü sınavlar 16 ilde yapılacak olup , başarılı olana adaylar gerekli görevlere atanacaklar. 

Sınav Başvuru koşulları şunlardır: Türk vatandaşı olmak, kamu haklarından yoksun olmamak gerekiyor. TCK'nın cezai hükümleri ile ilgili hususlara aşağıdaki ilan metninden ayrıca ulaşabilirsiniz. 657 Devlet Memurları Kanununda yer alan devlet memurluğuna girişte aranan genel koşulları sağlıyor olmak da gerekiyor.

Askerlik şartı: Askerde olan adaylar da başvuru yapabilecek. Yoklama kacağı veya bakaya olanlar başvuramayacak.Kredi ve Yurtlar Kurumuna KYK alınacak olan 601 kadın ve 443 erkek sözleşmeli yurt yönetim personeli kontenjan tablosu detaylarına aşağıdaki resimlerden ulaşıp hangi illerde ne kadar alım olacak bakabilirsiniz.Ayrıca SGK emekli aylığı almıyor olmak gerekiyor. Üniversite mezuniyeti olarak en az lisans mezunu olmak gerekiyor. 22 Mayıs 2016 KPSS'den en az 70 puan alma şartı var. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.