1 Kasım'dan Sonra Memurların Beklentileri

1 Kasım'dan Sonra Memurların Beklentileri

KamuAjans.Com-1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde memurlara yönelik seçim vaatleri ve beklentileri nelerdir ve ne kadar gerçekleştirildi ? Memurların son günlerde sorguladğı soruların başında bu soru gelmektedir.

 Adalet ve Kalkınma partisinin 1 Kasım genel seçimleri öncesi bir çok yeniliği gündeme getirmiş bunlar memurlar dahil her kesimi ilgilendiren vaadlerdi.Memurlar bir çok vaad'in uygulanmasına rağmen hala uygulamaya koyulmayanlar için sendikaları göreve çağırıyor.

Hükümetin 1 Kasım öncesi memurlara yönelik yapılacak iyileştirmeler açıklandığında memurlar arasında heyecan yaratmıştı.Sonrasında yetkili sendika ile hükümet arasında yaşanan toplu sözleşme memurları ne kadar mutlu etmesede hükümetin memurlara yönelik açıkladığı yenilikler için umutlu bekleyiş sürdürmüştüler.Memurlar hükümetten beklenti içinde olduklarını sıraladı.

1 Kasım'dan sonra memurların beklentileri

1- Disiplin affı,

2- SGK gibi kurumlarda ikramiye haklarının iadesi,

3- Yıllık izinlerde hafta sonlarının izinden sayılmaması,

4- Hizmet yılına bakılmaksızın tüm memurlara 30 gün yıllık izin verilmesi,

5- Memurun enflasyona endeksli yaşam şartları gözden geçirilmeli, gelirini artırıcı düzenlemeler yapılmalı örneğin refay payı gibi düzenlemeler yapılması,

6- Toplu sözleşme görüşmeleri her yıl yapılmalı,

7- İş güvencesi devam etmeli,

8- Asgari ücrete % 30 zam verilecekken memur sendikalarının % 6 zamda ikna olması ve aradaki oran farkının düşünülmesi,

9- Bayramlarda idari izin uygulamasından resmi tatil uygulamasına geçilmeli. Çünkü idari izin kullanamayan memurlar haksızlığa uğramakta,

10- Eş ve çocuk yardımında yapılacak iyileştirmeler.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.