Orman Muhafaza Memuru Alınacak

Orman Muhafaza Memuru Alınacak

Kamuajans.com - Orman Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı 2017 Yılı Orman Muhafaza Memuru Alım İlanı yayınlandı. Buna göre 95 Orman Muhafaza Memuru alınacak.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞRA TEŞKİLATI 2017 YILI ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALIMI İLANI

Orman Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında, 3234 Sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik ve Orman Muhafaza Memurlarının Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi açıktan atama yoluyla EK 1 listede belirtilen yerler için 95 adet Orman Muhafaza Memuru alımı yapılacaktır. Adaylara yapılacak tüm tebligat/duyurular (Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan ve bu suretle işlemleri sonlandırılan adayların bilgilendirilmesi dahil) Orman Genel Müdürlüğünün www.oam.qov.tr internet adresi üzerinden yapılacak ve yapılan duyurularla ilgili adayların e-posta adreslerine bildirim yapılacaktır. İlanda belirtilen nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylar hakkında yapılan tüm işlemler iptal edilecektir.

1. ADAYLARDA ARANACAK GENEL NİTELİKLER

a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmak,

b) Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak, (Atamaya hak kazanan adaylardan istenecektir.)

c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askeriik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

e) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2016-KPSSP93) en az 50 puan almış olmak,

f) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman işletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak,

2. BAŞVURU VE UYGULAMALI SINAVA ALINACAK ADAY SAYISI VE İLANI

Başvurular 10.08.2017 - 21.08.2017 tarihleri arasında http://basvur.oqm.qov.tr/hizmetenvanteri/ adresindeki başvuru formunun adaylar tarafından doldurulması suretiyle çevrimiçi (online) olarak alınacaktır.

Başvuru işlemleri 21.08.2017 gecesi saat 23:59'da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular EK 1 listede belirtilen iller bazında adayın tercihine göre yapılacak olup her aday en fazla 4 adet tercih yapabilecektir. KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlayarak yapılacak sıralama sonucu her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday ve son adayla eşit puana sahip adayların olması halinde bunlar da son adayla birlikte uygulamalı sınava girmeye hak kazanacaktır. Her aday tercih sıralaması ve KPSS puanı dikkate alınarak ancak bir ilin uygulama sınav listesinde yer alabilecektir. Uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar www.oam.aov.tr adresinde 31.08.2017 tarihine kadar yayınlanacak olup ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

3. SINAV KURALLARI VE UYGULAMALI SINAV YERİ VE TARİHİ İLE UYGULAMALI SINAVA KATILACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

Uygulamalı sınava katılmaya hak kazananların isimleri, sınava katılacakları yer ve saati 31.08.2017 tarihine kadar www.oam.qov.tr internet adresinde ilan edilecek olup uygulamalı sınavlar 25.09.201706.10.2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar uygulama sınavına gelirken yanlarında;

a) Başvuru formu, (www.oam.oov.tr adresinde doldurulan formun çıktısının ıslak imzalı hali)

b) Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) bulundurmak zorundadır.

4. UYGULAMALI SINAV KONULARI

a) Orman yangınları, orman zararlıları ile mücadele ve ormanların korunması,

b) Orman ürünlerinin; üretimi, standardizasyonu, ölçülmesi ve değerlendirilmesi,

c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür teknikleri,

ç) Bireysel muhakeme, kavrama, özetleme, ifade yeteneğinin ölçülmesi,

d) Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, esas alınarak bu fıkrada belirtilen her bir bent yirmi puan üzerinden değerlendirilecektir. Uygulama Sınav Kumlunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçilecek olup, üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların uygulama sınav puanı tespit edilir. Uygulama sınavında yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.

5. ASİL VE YEDEK NİHAİ BAŞARI LİSTESİ

Adayların, merkezi sınav (2016-KPSS) ve uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, başarı sırası belirlenecektir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, KPSSP93 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Ayrıca sınav ilanında belirtilen kadro sayısı kadar yedek liste belirlenir. Asil ve yedek olarak başarılı kabul edilenleri belirtir liste www.oam.aov.tr adresinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır. Başarılı olan adayların atama işlemi yapılmadan önce yapmaları gereken işlemler www.oam.qov.tr adresinde ilan edilecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile ilanda belirtilen nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılması nedeniyle ataması yapılmayanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlanmak suretiyle yerleştirme yapılacaktır. Yedek listenin geçerlik süresi altı aydır.

İlan olunur.

EK:1

12017 YILI ORMAN MUHAFAZA MEMURU ALIMI YAPILACAK İL VE ADETLERİ ATAMA YAPILACAK İL ADET

BALIKESİR 20

BOLU 25

KASTAMONU 25

ZONGULDAK 25

TOPLAM 95 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.