Maliye 935 Personel Alacak! İşte Ayrıntılar...

Maliye 935 Personel Alacak! İşte Ayrıntılar...

Kamuajans.Com – Maliye Bakanlığı, vergi müfettiş yardımcısı, gelir uzman yardımcısı ve avukat olmak üzere toplam 935 personel alacak.

MALİYE BAKANLIĞI KAMU PERSONELİ ALIM İLANI DPB'DE DUYURULDU

Devlet Personel Başkanlığı söz konusu alım ilanına dair bir basın açıklaması yayımladı. DPB tarafından yayımlanan duyuru metninde, Maliye Bakanlığı bünyesine alımı yapılacak kadro detaylarına dair bilgiler verildi.

Buna göre basın açıklamasında kadrolara ilişkin şu bilgiler verildi.

Müfettiş Yardımcısı Pozisyonu; Vergi Denetim Kurulu Başkanlığına (A) grubu kadrolara atanmak üzere KPSSP17, KPSSP18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinden 500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Gelir Uzman Yardımcısı Pozisyonu; Gelir İdaresi Başkanlığına (A) grubu kadrolara atanmak üzere KPSSP48, KPSSP3 ve KPSSP12 puan türlerinden 3 grupta toplam 400 Devlet Gelir Uzman Yardımcısı alımı yapılacaktır.

Avukat Pozisyonu; Gelir İdaresi Başkanlığına, vergi dairesi başkanlıklarında istihdam etmek üzere KPSSP3 puan türünden 35 avukat alımı yapılacaktır.

BAŞVURU KOŞULLARI

Yukarıd yer alan kadrolara başvuru yapacak adaylar her bir kadro için ayrı ayrı belirlenmiş başvuru koşullarına haiz olmaları gerekiyor. Bu kapsamda kadrolara göre belirlenen özel koşulları sizlerle paylaşıyoruz.

Vergi Müfettişi Alım İlanı İçin;

Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak, 21-28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı için Sınava İlişkin Bilgiler bölümünün 3’üncü bendinde belirlenen puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, başvuru yapanlardan en yüksek puan sıralamasına göre ilk 2500 aday arasında bulunmak,

Gelir Uzman Yardımcısı Alım İlanı İçin;




1. Grup için; en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

2. Grup için; en az dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, bilgisayar ve yazılım mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, enformasyon sistemleri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği lisans bölümleri ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

3. Grup için; en az dört yıllık lisans eğitimi veren istatistik lisans bölümü ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen dört yıllık fakültelerden birini bitirmiş olmak,

KPSS17, KPSSP18, KPSS22, KPSS23, KPSS27, KPSSP28, KPSS47 ve KPSS48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak,

Avukat Alım İlanı İçin;

En az dört yıllık lisans eğitimi veren bir hukuk fakültesini bitirmiş olmak, Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, 01.01.2018 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01.01.1983 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak), ÖSYM tarafından 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubu KPSSP3 türünden 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış olmak,

BAŞVURU SÜRECİ

Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına dair başvuru süreci her bir kadro için farklılık gösteriyor.

500 Vergi Müfettiş Yardımcısı alım ilanına başvurular 02 Temmuz 2018 Pazartesi günü başlayıp 20 Temmuz 2018 Cuma günü saat 17.30’da sona erecektir. Gelir Uzman Yardımcısı alım ilanına başvurular 10 Temmuz 2018 Salı günü başlayıp, 19 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 17.30’da sona erecektir. Avukat alım ilanına başvurular 19 Haziran 2018 Salı günü başlayıp 28 Haziran 2018 Perşembe günü saat 17.30’da sona erecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.