Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Yapacak

Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Yapacak

Kamuajans.com-Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Karayolları Genel Müdürlüğüne toplam 1280 personel alımı yapacaklarının müjdesini verdi.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: ” Karayolları ordusuna bin 280 kişilik daha teknik personel ekleyeceğiz. Artan işçi sayısıyla orantılı olarak daha büyük işler yapabileceğiz “

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, karayollarına yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek, “170 milyon liralık iş makinası alacağız. Önümüzdeki yıl da bir sonraki yıl da buna devam edeceğiz. Karayolları ordusuna bin 280 kişilik daha teknik personel ekleyeceğiz. Artan işçi sayısıyla orantılı olarak daha büyük işler yapabileceğiz” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, burada çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alınması ve işe başlamasına ilişkin tören düzenlendi. Arslan, törende yaptığı konuşmada, bakanlık görevini Başbakan Binali Yıldırım’dan devralmanın kendisi için gurur olduğunu ifade ederek, “Bu, aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluk, aileden Bakanlığa gelmiş biri olarak sadece bana değil, hepimize düşüyor” ifadesini kullandı.

3 BİN 500 TAŞERON KADROYA ALINDI

Sendikaların, işçilerin haklarını korumanın yanı sıra devleti ve milleti kalkındırmak adına da çaba sarf ettiğini belirten Arslan, “Bu konuda sendikamıza teşekkür ediyorum. Bu bilinçle Bakanlıkla ve kurumlarla çok iyi iş birliği yaparak, ekipten ayrı olmadan destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Arslan, taşeron işçi çalıştırılmasının geçmişten gelen bir konu olduğunu, AK Parti hükümetlerinin bu işçilerin kadroya alınması hususunda ciddi mesafeler aldığını kaydetti.

Karayolları bünyesinde kadroya alınan taşeron işçilerin “örnek” niteliğinde olduğunu dile getiren Arslan, “Örnek olmak ayrı bir sorumluluk getiriyor. ‘Kamu işçisi, işine az sahip çıkar’ mantalitesiyle bu taşeronluk sistemi ortaya çıktı. Bugün biz diyoruz ki ‘bu görüş yanlış, bundan dönmemiz lazım.’ Siz, bunun ilk örneklerisiniz. Sizin kamuoyundaki bu algıyı yıkmanız lazım. ‘Ben kadrolu işçi olursam dünden daha çok çalışırım, ülkemin geleceğine sahip çıkarım.’ demeniz lazım. Bu inançla kamuoyundaki algıyı kırın ve değiştirin.” dedi.

BİN 280 KİŞİ KADROYA ALINACAK

Karayolları bünyesine bin 280 kişilik teknik personel alımı yapacaklarını da belirten Arslan, “Artan işçi sayısıyla orantılı olarak daha büyük işler yapabileceğiz.” dedi.

Bakan Arslan, konuşmasının sonunda verilen kadroların hayırlı olmasını diledi.

Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal da işçilerin 15 Temmuz’da iş başı yapacağını anımsatarak, “Karayolları ailesi bundan sonra da ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi sürdürecektir.” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.