Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı

Kamuajans.com - Jandarma Genel Komutanlığı Uzman Erbaş Alım İlanı yayınlandı. Buna göre başvuru şartları, başvuru yeri - zamanı ve şekli, temin faaliyetleri ve iletişim bilgilerini içeren detaylar belli oldu.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINDAN DUYURU

Jandarma Genel Komutanlığının Uzman Erbaş ihtiyacını karşılamak amacıyla personel temin edilecektir. Temin; lise ve dengi okul mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş/er olarak tamamlamış veya halen silahaltında olup 30 Aralık 2017 tarihine kadar terhis olabilecek durumdaki erbaş ve erlerden Jandarma Komando ve Jandarma Asayiş branşlarında yapılacaktır.

1. BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

b. En az lise ve dengi okul mezunu olmak veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak.

c. Askerlik hizmetini yapmış veya başvurduğu esnada yapıyor olmak.

ç. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle yirmi beş (25) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1992 tarihi ve sonrasında doğanlar).

d. Müracaat tarihinin ilk günü itibarıyla terhisinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olmak (30 Haziran 2014 tarihi ve sonrasında terhis olanlar).

e. Tüm sınavları geçen adaylar için Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak; sevk edildikleri hastanelerden "Komando Uzman Erbaş Olur" veya "Uzman Erbaş Olur" kayıtlı sağlık raporu almış olmak.

f. En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, kılavuzda yayınlanan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmak. (Boy uzunluğu çıplak ayakla, ağırlık ise spor şortu/eşofman ile ölçülür.)

g. TSK'da daha önce subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş, askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak veya Askerlik hizmetini Yedek Subay olarak yapmak.

ğ. Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (Göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, işitme ve görmede en ufak bir kusuru bulunmamak, gözlük, lens ve işitme cihazı kullanmamak, renk körü ve düz taban olmamak, vücudunun devamlı görünen herhangi bir yerinde yara, dövme, yanık ve ameliyat izi bulunmamak. Türkçeyi kusursuz konuşmak, dilinde pelteklik, tutukluk ve kekemelik gibi konuşma özrü bulunmamak).

h. Güvenlik soruşturması olumlu olmak.

ı. Askerlik hizmeti sırasında üste hakaret, emre itaatsizlikte ısrar, mukavemet, amir ve üste fiilen taarruz, fesat ve isyan suçları ile 22.05.1930 tarihli ve 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 148'inci maddesinde belirtilen suçlardan hükümlü bulunmamak.

i. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş yada ertelenmiş ve adli sicilden çıkarılmış olsa dahi, bir cürümden hükümlü bulunmamak.

j. Tutum ve davranışları ile yasadışı görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.

k. Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş, askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı siyasi, irticai, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak.

I. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için 30 Aralık 2017tarihine kadar terhis olabilecek durumda olmak ve Birlik Komutanlıklarınca düzenlenen Nitelik Belgesi almış olmak. m. Başvuru, sınavlar ve kayıt kabul işlemleri esnasında, adaydan istenen bilgi, belge ve diğer yükümlülüklerin tam ve doğru olarak yerine getirilmesi gerekmektedir.

2. BAŞVURU YERİ, ZAMANI VE ŞEKLİ

Sözleşmeli Uzman Erbaş Teminine başvurular, 30 Haziran - 28 Temmuz 2017 tarihleri arasında www.jandarma.gov.tr internet adresinden yapılacaktır,

3. TEMİN FAALİYETLERİ İLE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Yerleşkesi Jandarma Genel Komutanlığı Personel Temin Merkez Komutanlığı Beyte pe/Çan kaya/ANKARA' dır.

Tel.: 312 464 48 36 - 312 464 86 60- 312 464 86 45 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.