Deccalin Vasıfları

Deccalin Vasıfları

KamuAjans.Com-İmâm-ı Mücâhid’den şöyle rivayet edildi, biz İbni Abbas (r.a.)’ın yanında idik. Deccali konuştuk. Bize dedi ki “Muhakkak onu iki gözü arasına kâfir yazılmıştır.” (Buhari)

Abdullah b. Abbas (r.a.) der ki: Resûlullah (s.a.v.) bir gün insanların ortasında Mesih Deccali anlattı ve şöyle buyurdu: "Muhakkak Allah (c.c.) kör değildir. Ancak Mesih Deccal sağ gözü kördür. Sanki gözü üzüm salkımı gibi sarkmış.

Bir gece uykumda kendimi Kâbe'de gördüm. Bir de Baktım ki insanların en güzellerinden olan bir adam, saçları iki omuzu arasında sarkmış ve düzgün taranmış. Başından su damlıyor. Ellerini iki kişinin omuzlarına koyduğu halde beyti şerifi tavaf ediyordu. Dedim ki bu kimdir? Dediler ki bu Meryem oğlu Mesih İsa'dır.

Sonra ötesinde başka bir adam gördüm ki kıvırcık ve kısa saçlı, sağ göz kör, sanki gördüklerim arasında en çok İbni Katan'a benziyor. İki elini bir adamın iki omuzuna koymuş olduğu halde beyti şerifi tavaf ediyor. Dedim ki; Bu kimdir? Dediler ki 'Mesih Deccaldir.' (Buhari)

25 Zilkade 1437, Mevlâna Takvimi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.