Yeni Zelanda’da Yaşanan Vahşi Katliamı Kınıyoruz

Yeni Zelanda’da Yaşanan Vahşi Katliamı Kınıyoruz

Kamuajans.com – Yeni Zelanda’da iki camiye ve ibadet eden Müslümanlara karşı düzenlenen vahşi silahlı saldırı sonucunda 49 kişi ölmüş, 48 kişiden fazlası da yaralanmıştır.

İki camide cuma namazı sırasında insan müsveddesi gözü dönmüşler tarafından düzenlenen bu terörist saldırı ile ilgili Genel Başkanımız Nuri Ünal, “Bu vahşi saldırıyı yapanlara lanet olsun” dedi.

Son dönemlerde görülmektedir ki, Avrupa’da başlayan ve dünyanın her tarafına yayılmak istenen İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik ırkçı saldırılarda artış görülmeye başlamıştır. Bu vahşi, faşist ve insanlık düşmanlarına gereken cezalar verilmelidir” dedi.

Ünal, şöyle devam etti: “Son din İslam huzur ve esenlik dinidir. Bütün dünyada huzurun tesis edilmesini ister. Hangi anlayışta olursa olsun esenlik içinde yaşamasını tesis eder. Ayrımcılığı, ayrıştırmayı, katletmeyi, yok etmeyi reddeder.

Sözde insan hakları savunucuları, demokrasi havarisi ülkeleri, kurum ve kuruluşları bu vahşi katliamı kınamaya, kınama yetmez bunları oluşturan sebeplerin ortadan kaldırılmasını sağlamalıdırlar” dedi.

Genel Başkan Ünal: “Bu vahşi saldırı bir kez daha göstermiştir ki İslam ülkeleri acilen durum değerlendirmesi yapmalıdırlar. Birlik içinde, bütünlük içinde ve beraber hareket edebilecek bir tutum ortaya koyabilmelidirler. Her fırsatta dinimiz İslam’ı, yüce kitabımız Kur’an’ı ve son peygamber olan Efendimiz Hz.Muhammed’i ve bütün kutsal değerlerimizi küçümseyen anlayışa ve yapılara dur diyebilmeliyiz.

Unutulmamalı ki, Haçlı zihniyeti hortlatmak isteyenler bitmemiştir. Tetikte beklemektedirler. İslam, Türk ve Müslüman düşmanlığı bitmemiştir. Bizler biliyoruz ki bitmeyecektir. Önemli olan biz Müslümanların tavrıdır. Sözde her yere demokrasi götürüyorum diyenlerin ortaya koyacakları tavırdır.”

Yeni Zelanda’da yaşanan bu vahşi ve insanlık dışı saldırıyı bir kez daha kınıyorum. Bu katliamı utanmadan canlı yayınla bütün dünyaya duyuran bu habis ruhluları lanetliyorum. Bu vahşinin ve destekçilerinin en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyorum.

Bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve İslam âlemine başsağlığı, sabırlar niyaz ediyorum. Yaralananlara acil ve kalıcı şifalar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.