Yeni Kimlik Kartı Ücreti Ne Kadar?

Yeni Kimlik Kartı Ücreti Ne Kadar?

Kamuajans.com - Hatay Valiliği yeni kimlik kartları için başvuruların 1 Ocak'da başlayacağını açıkladı. Valiliğin verdiği bilgiye göre yeni kimlik sahibi olmanın bedeli 15 TL. Başvuruların Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi ya da Alo 199 hattından alınacağı belirtildi.

Kamuajans.com - 490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununda 14/01/2016 tarihinde yapılan değişiklik ile Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı uygulamasına 01/01/2017 tarihinden itibaren geçilecektir. Yeni Kimlik Kartlarında kişinin kimlik bilgileri, biyometrik verileri ve elektronik sertifikaları yer almaktadır.

Kimlik kartı başvurusu ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de 01/01/2017 tarihinden itibaren yurt içinde, Genel Müdürlük web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezi (Alo 199) aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılacaktır.

Kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılır. Kimlik Kartlarının değişim işlemi esnasında vatandaşlardan 15 TL yeni kart ücreti talep edilecektir. Vatandaşlarımız bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine giderken yanlarında son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf getirmeleri gerekmektedir. Fotoğrafların vesikalık fotoğraf ölçüsünde olması, ön cepheden çekilmesi, alın-yüz ve çenenin açık olması, gözlüklü fotoğraflarda saydam camlı olması, arka fon renginin beyaz olması gerekmektedir.

Yeni Kimlik Kartlarının verilmesi için 18 yaşını doldurmuş vatandaşlarımızın bağlı bulundukları nüfus müdürlüklerine bizzat başvurmaları gerekmektedir. Kimlik kartları 3 yıl içerisinde değiştirilmesi gerektiğinden vatandaşlarımızın mevcut nüfus cüzdanları ile kamu kurum ve kuruluşlarında işlem yaptırmaya devam edeceklerinden ve yeni kimlik kartı alıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları geçerli olacaktır. Vatandaşlarımızın Alo 199 veya ekimlikrandevu.nvi.gov.tr portalı üzerinden randevu alarak gitmeleri aksi taktirde işlerini yaptırmakta sorunlar yaşayacakları;

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.