Yarın Kar Geliyor Perşembe Günü Çok Yoğun! Meteorolojiden Yeni Veriler

Yarın Kar Geliyor Perşembe Günü Çok Yoğun! Meteorolojiden Yeni Veriler

Kamuajans.com – ANKARA, Kayseri, Sivas başta olmak üzere bir çok ilde perşembe günü kuvvetli kar yağışı görülecek. İstanbul kar yağışı almayacak ancak cumartesi günü sulu kar yağışı görülecek. Bursa ile Balıkesir'e de pazar günü kar haberi var. Şiddetli yağışın etkisindeki Adana'nın yüksek kesimleri için de kar uyarısı geldi.

TÜRKİYE yarından itibaren kara kışın etkisine giriyor. Hava sıcaklığı daha da düşecek ve iç bölgelerde başlayacak sulu kar yağışı yerini kara bırakacak. Ankara başta olmak üzere iç anadolu, doğu anadolu ve karadenizin iç kesimlerinde önümüzdeki 5 gün boyunca kar yağışı etkili olacak. İstanbul için etkili bir kar yağışı beklenmiyor. Ancak cumartesi günü sürpriz olabilir. İşte meteorolojiden gelen son hava durumu tahmini:

Bugün Akdeniz ve Ege'de etkili olan şiddetli yağış, yarın etkisini artıracak ve Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana, Hatay ve Osmaniye illerini vuracak. Şiddetli yağışların çok kuvvetli olacağı yer yer 51-100 kg/m2 yağış bırakacağı bildirildi. Meteorolojiden selin yanı sıra fırtına ve heyelana karşı da dikkatli olunması uyarısı geldi.

Kar yarın geliyor

Hava sıcaklığının daha da düşmesi ile birlikte yarından itibaren yurdu kar yağışı etkisi altına alacak. Kar yağışı iç bölgelerde önce sulu kar olarak başlayacak. Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Sivas, Yozgat, Kayseri illerini etkileyecek sulu kar geceden itibaren yerini yoğun kar yağışına bırakacak. Adana'nın 1000 metreden yüksek kesimleri için de 20 santimi bulan kar uyarısı geldi.

Perşembe günü yoğun kar yağışı

Kar yağışı asıl etkisini perşembeden itibaren gösterecek. Meteorolojinin duyurusuna göre perşembe günü Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Kırşehir, Nevşehir, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Adana'nın yüksek kesimleri, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bolu, Sivas, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Muş, Kars, Ardahan illerinde yoğun kar yağışı görülecek.

27 Aralık Cuma hava durumu

Kar yağışının etkisiyle birlikte cuma günü sıcaklık daha da düşecek. İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'daki illerde etkili olan kar yağışı cuma günü de ayı şekilde devam edecek.

Cumartesi günü İstanbul'a sürpriz olabilir

Bu kış hiç kar yağışı almayan İstanbul, yurdu etkileyecek kar yağışından da mahrum kalacak. Ancak cumartesi günü İstanbul için sürpriz olabilir. Sıcaklığın 5 derecenin altına kadar inmesi ile birlikte sulu kar yağışı görülecek. Kentin yüksek kesimlerine kar düşme ihtimali bulunuyor.

29 Aralık pazar hava durumu

Pazar günü iç ve doğu kesimlerindeki kar yağışı devam ederken, İstanbul ve çevresinde sulu kar yağışı görülecek. Bursa ve Balıkesir ise kar yağışı alacak iller arasına katılacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.