Uzmanlar Uyardı! Kurbanlık Alırken Bu Hususa Dikkat

Uzmanlar Uyardı! Kurbanlık Alırken Bu Hususa Dikkat

Kamuajans.com – Yaklaşan kurban bayramı sebebiyle vatandaşlarda ufaktan kurbanlık bulma ve alma konusunda telaşlar başladı. Koronavirüs gölgesinde yaşayacağımız kurban bayramı için kurbanlık bulup kesme vs. işlemleri yakında başlayacak.

Her yıl köylerden şehirlere milyonlarca kurbanlık hayvan kurban pazarlarına getirilerek pazarlık usülü ile alıcılara satılıyor. Bu hayvanların satışında etkin rol olarak kiloları, yaşları ve cinsiyetleri fiyat konusunu belirliyor.

Yanlız kurbanlık alırken kilosuna cüssesine bakmanın yanı sıra sağlık sorunlarını gözlemleyebileceğimiz detaylarada dikkat etmeliyiz. Hayvanlar konuşup sorunlarını anlatamıyor olsada sağlık sorunlarını vücutlarındaki reaksiyonlardan anlamak mümkün. Buna dikkat çeken veteriner hekim Sinan Dilsiz vatandaşları kurbanlık seçimi konusunda uyardı.

Veteriner Hekim Sinan Dilsiz, kurbanlık almak isteyen vatandaşların önce hayvanın tüylerindeki parlaklığa dikkat etmesini tavsiye etti. Dilsiz, "Tüyleri parlak olan hayvanların eti genellikle kaliteli, vücudu sağlıklı olur. O hayvan iyi beslenmiştir. Tüyleri bozuk olan hayvanların akciğerlerinde sıkıntı olabiliyor" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.