Üç İlde Engelli ve Hamileler İçin Sıcak Hava İzni

Üç İlde Engelli ve Hamileler İçin Sıcak Hava İzni

Kamuajans.com - Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa, Erzincan ve Diyarbakır'da kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar üç gün izinli sayılacak.

Kamuajans.com - Şanlıurfa'da aşırı sıcaklar nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlar yarından itibaren üç gün izinli sayılacak.

Vali Güngör Azim Tuna, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm ülkede olduğu gibi Şanlıurfa'da da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini hatırlattı.

Tuna, "Aşırı sıcaklardan dolayı ilimizde hamile, engelli ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları önümüzdeki 3 gün idari izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da, sıcak hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile, yüzde 40 ve üzeri engelliler ile raporlu bazı hastalar yarın idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden alınan son hava tahmin raporlarına göre, hava sıcaklığının yarın yükselmeye devam edileceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2007/52 sayılı Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler Genelgesi, Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulunun 03 Temmuz 2017 tarihli kararı gereğince ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile, yüzde 40 ve üzeri engelli raporu kullanan ve raporla tevsik edilmek şartıyla kalp-damar, beyin-damar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer, böbrek ve kanser hastalıkları olanların yarın idari izinli sayılmasına karar verildiği kaydedildi.

Erzincan'da sıcak hava dolayısıyla kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelliler ile kronik rahatsızlığı bulunanlar yarın idari izinli sayılacak.

Valilikten yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporlarına göre, yarın hava sıcaklığının yüksek olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamileler ile kronik rahatsızlığı bulunanların idari izinli sayılacağı kaydedildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.