Türkiye'yi Giriş-Çıkışları Durduran Arıza!

Türkiye'yi Giriş-Çıkışları Durduran Arıza!

KamuAjans.Com-Atatürk Havalimanı'nda pasaport işlemlerinin gerçekleştirildiği 'polnet' sistemi arızalanınca yolcular pasaport kontrol noktalarında uzun kuyruk meydana geldi.

Yurt dışına çıkmak için Atatürk Havalimanı'na gelen yolcular saat 18.00 sıralarında pasaport işlemlerinin yapıldığı 'polnet' sistemi arızalanınca Dış Hatlar Terminali'ne bir süre beklemek zorunda kaldı. Arızanın dakikalarca giderilememesi üzerine işlemler pasaport polisleri tarafından manuel olarak gerçekleştirildi.

SİBER SALDIRI İHTİMALİ

İşlemlerin yavaşlaması nedeniyle pasaport sırasında uzun kuyruklar oluştu. Arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal değerlendiriliyor.

Yaklaşık 3 saat süren arızanın giderilmesinin ardından saat 21.00 sıralarında pasaport işlemleri normale döndü.

SINIR KAPILARINDA KUYRUK OLUŞTU

Emniyet Bilgi Sistemi POLNET'teki arıza nedeniyle Edirne'deki sınır kapılarında araç kuyrukları oluştu. Sistemde akşam saatlerinde arıza meydana geldi.

Arızanın ardından Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarından sorgu yapılamaması nedeniyle giriş ve çıkışlara izin verilmedi. Bu nedenle sınır kapılarında araç kuyrukları oluşmaya başladı.

AJANSLAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.