Torba Yasa'nın Vatandaşa Getirdikleri

Torba Yasa'nın Vatandaşa Getirdikleri

Kamuajans.com - Milyonları ilgilendiren torba yasa yürürlüğe girdi. 7103 Sayılı Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte bir çok kesimin yüzünü güldüren değişiklikler oldu.

Kamuajans.com - Gençlere, kadınlara, asgari ücretlilere destek sağlanırken, konut ve çeyiz hesabına daha fazla devlet katkısı ödenecek Asgari ücretlilerin, işsizlerin, gençlerin, kadınların, ev-araba almayı, evlenmeyi planlayanların, işverenlerin, üretim ve yatırım yapanların yüzünü güldüren yasa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeyiz hesabında azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e, azami katkı tutarı da 5 bin liradan 7 bin 500 liraya çıkarıldı. Konut hesabında yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25, azami katkı tutarı 20 bin lira yapıldı. 

Çiftler 55 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. Net asgari ücretlilere, bu yılın Ocak ayında maaşının net asgari ücretin altında kalması halinde, durumu telafi edecek şekilde asgari geçim indirimi sağlanacak.

100 lira destek devam edecek. 2020 sonuna kadar yeni eleman alan özel sektör işverenleri için 12 ay süreyle, gelir vergisi stopajı, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi desteği teşviği getirildi.

Konut hesabında yüzde 20 olan devlet katkısı yüzde 25, azami katkı tutarı 20 bin lira yapıldı. Çiftler 55 bin liraya varan devlet katkısından yararlanabilecek. Küçük işletmelere ve esnafa, 2 kişi ilave istihdam sağlamaları halinde tüm maaş ve primler 6 ay devlet tarafından ödenecek.

Ölüm aylığı alan hak sahibi çocuklardan, öğrencilik nitelikleri devam edenlerin, hizmet akdine tabi çalışmaları durumunda ölüm aylığı sürecek.

2019 yılı sonuna kadar olmak üzere 16 yaş ve üzerindeki otomobil, panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonları trafikten sildirenler ve trafikten sildirdiği aracını imha merkezlerine teslim edenler, bu şartla ihraç edilen veya imha edilen bu araç karşılığında yeni alacağı aynı cinsten araç için 10 bin liraya kadar ÖTV teşviği alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.