Sürücü Kurslarına Yeni Ders Geliyor

Sürücü Kurslarına Yeni Ders Geliyor

KamuAjans.Com-Sürücü kurslarına hemzemin geçit dersi geliyor. Hemzemin geçitte yaşanan bir kaza. HER yıl can kaybına ya da yaralanmalara yol açan karayolu araçlarıyla trenlerin karıştığı demiryolu hemzemin geçit kazaları, ehliyet kurslarında ders olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Afyonkarahisar'da 21 Kasım 2015'te meydana gelen ve bir araçla treninin karıştığı kazaya ilişkin rapor hazırladı. Raporu Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) gönderen bakanlık, bu tür kazaların önüne geçilmesi için bazı önerilerde bulundu.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 81 il milli eğitim müdürlüğüne talimat verdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gönderilen, ilk ve orta dereceli okullardaki trafik derslerinde hemzemin geçitler konusuna daha fazla dikkat çekilmesini içeren rapor da talimatlara eklendi.

MEB, sürücü kurslarından ayrıca demiryolu hemzemin geçitlerinin kullanımı hakkında teorik eğitimlerin artırılmasını ve sınavlarda zorunlu uygulama yapılmasını istedi.

Türkiye Devlet Demiryolları, hemzemin geçitlerde yaşanan sorunların çözümüne yönelik olarak son 12 yılda bin 602 geçidi kapattı ve geçit sayısını 4 bin 810'dan 3 bin 208'e düşürdü.

Lütfi ERDOĞAN/ANKARA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.