Sedanur Güzel'in Katili Belli Oldu? Sedanur Güzel'i Kimler Öldürdü?

Sedanur Güzel'in Katili Belli Oldu? Sedanur Güzel'i Kimler Öldürdü?

Kamuajans.Com – Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 16 Eylül'de kaybolan Sedanur Güzel'in (9) ölü olarak bulunmasına dair soruşturmada Adli Tıp raporu dosyaya girdi. Sedanur'un tırnak arasından alınan doku ile tutuklu zanlılardan E.B.'nin DNA örneklerinin eşleştiği belirlendi.

Soruşturma dosyasında tutuklu üç zanlıdan biri olan A.K., ifadesinde Sedanur'u diğer iki zanlı ile birlikte öldürdüklerini itiraf etti. Diğer iki tutuklu zanlı E.B. ile H.U. ise suçlamaları kabul etmedi.

Sedanur Güzel'in akşam olmasına rağmen eve dönmemesine şüphelenen ailesi jandarmaya haber vererek aynı günün akşamı aramalara başlamıştı. Sedanur Güzel'in aramalarında herhangi bir sonuca ulaşılamaması ile Araştırmacı Gazeteci Müge Anlı'nın Tatlı Sert programına başvuran aile seslerini duyurarak büyük kitlelere ulaşmayı başarmıştı. Daha önce kan davalarından dolayı köylüden yardım alamayan aile köylünün ve afad ekiplerinin birlikte mücadelesiyle çetin geçen 7 günün sonunda Sedanur Güzel'in cesedine ulaşılmıştı.

Son dönemde yaşanan çocuk cinayetlerinin belkide en yürek burkanlarından biri olan Sedanur Güzel cinayeti aydınlanmayı bekliyordu. Son açıklamalara göre 4 şüphelinin sorgulandığı davada Sedanur Güzel'in cinayete kurban gittiği kesin olmasına rağmen katilin ortaya çıkmasının bir süre sonra belli olması bekleniyordu.

Son dönemde yaşanan çocuk tecavüzleri ve cinayetlerine bir yenisi eklendi. Geçen hafta Kars'ın Kağızman ilçesinde arkadaşlarıyla erik toplamak için evden çıkan ve sonrasında arkadaşlarının ifadesine göre erik sayısının arkadaşlarına oranla az olmasından dolayı arkadaşlarından ayrılarak tekrar erik ağacına yönelen Sedanur Güzel'den daha sonra haber alınamamıştı.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, "Sedanur Güzel'in cinsel istismara maruz kalıp kalmadığı ve ölümünün nasıl gerçekleştiği net olarak ancak patolojik inceleme sonucu belli olacaktır" açıklamasında bulunmuştu.

Daha önce yapılan röportajlarda çelişkili ifadeler kullanan Erkan Bozkurt kendisini Ankara Sincan'da inşaat işçisi olarak tanıtmış sonrasında ortaya çıkan gerçeklerde kendisinin hükümlü olduğu izinli olarak çıktığı hapishaneden sahte kimlikle kaçtığı ortaya çıkmıştı. Bu denli şüpheli davranış ve söylemleri üstelik kaçak mahkum olmasından dolayı üzerinde durulan tek şüpheli olan Erkan Bozkur sorgulamaya alınmış ve şüpheli sıfatıyla tutuklanmıştı.

Son olarak Müge Anlı'nın tatlı sert programına konuk olan kendini davul sanatçısı olarak tanıtan Himmet Uç'ta çelişkili ifadeler kullanmış ve Müge Anlı'nın radarına girmişti. Çocuğun kaybolduğu saatlerde ne yaptığını doğrulamayan Himmet Uç düğünde olduğunu söylesede bu söylemleri çürütüldü. Şimdi cesedi bulunan Sedanur Güzel'i kimin öldürüp üstünü taşlarla örttüğüne dair deliller uzman  ekiplerce araştırılıyor.

Sedanur’un ölüm nedeni ne, otopsi sonucu belli oldu mu? Sedanur cinayetinde tutuklananların sayısının üçe çıktığı açıklandı. Ama Sedanur'un katili hakkında ise bir açıklama yapılmadı. Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedanur Güzel'in öldürülmesine ilişkin çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü ifade ederek, "Öldürülen Sedanur Güzel'in cinsel istismara uğradığına ilişkin henüz bir bulguya rastlanılmadı. Konuya ilişkin araştırma sürüyor." dedi.

Kars'ta ​Sedanur Güzel (9), geçen 16 Eylül'de kayboldu. Cesedi, bir hafta sonra bulundu. Soruşturma sonucunda, komşu Ertan B., Ahmet K. ile zurnacı Ümmet Ü. tutuklandı. Cinayetin işlendiği ve cesedin bulunduğu yerde yapılan araştırmada Ertan B. ve Ahmet K.'nin parmak izleri tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.