Seçim Geçti, Tarife Değişti: İmamoğlu Sözünü Unuttu Suya Zam Yaptı

Seçim Geçti, Tarife Değişti: İmamoğlu Sözünü Unuttu Suya Zam Yaptı

Kamuajans.com – İstanbul'u kazanmak için seçim meydanlarında vaatlerde bulunan Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran öncesinde söylediklerini unuttu. Daha önce, "İstanbullu suyu daha ucuz içecek" diyen İmamoğlu, İSKİ'nin yaptığı yüzde 20'lik zamdan sonra, "Daha önce suya yapılan indirim mantıksız" ifadelerini kullandı.

Seçimden önce İstanbul'da suya indirim yapacağını vadeden Ekrem İmamoğlu, 24 Haziran'ın üstünden daha birkaç ay geçmeden sözünü unuttu. İstanbul'da suya yüzde 20 zam yapıldı. Bu da yetmemiş gibi İmamoğlu zammı, daha önce suya yapılan indirimin yanlış hesaplandığını ve mantıksız olduğunu söyledi.

MALİYETİ BAHANE GÖSTERDİ

Tepki çeken zamdan sonra, "Maliyet arttı" açıklaması yapan İmamoğlu'na tepki gösteren vatandaşlar, "Belediye başkanı olmadan önce maliyetleri bilmiyor muydun" eleştirisinde bulunuyor.

'YÜZDE 40 İNDİRİM' SÖZÜ VARDI

Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyası döneminde şunları söylemişti:

İstanbullunun suya harcadığı parayı azaltacağız. Suda hanelere ortalama yüzde 40 indirim yapacağız. 5 yılın sonunda altyapı çalışmalarını tamamladığımızda İstanbullu musluktan temiz su içebilecek.  


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.