Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteyi Arttırmaya Yönelik Çalışmalar

Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteyi Arttırmaya Yönelik Çalışmalar

Kamuajans.com - Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından 82792155-323 sayılı Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktiviteyi Arttırmaya Yönelik Çalışmalar konulu 15 Mayıs 2018 evrak tarihli E.16554 Evrak sayılı resmi yazı yayınlandı.

Kamuajans.com - Genel Müdür Dr. Hüseyin İlter imzalı resmi yazıda ''toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Bakanlığımız tarafından 29 Eylül 2010 tarihli ve 27714 sayılı Resmi Gazete'de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan ''Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'' yürütülmektedir. Program başlıkları arasında toplumun yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yer almaktadır.

<br />

13 Mart 2018 tarihinde Müsteşarlık Makamı tarafından ''Çok Paydaşlı İcra Kurulu 2. Toplantısı'' gerçekleştirilmiştir. Toplantıda Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatları ile tüm paydaşların merkez ve taşra teşkilatlarının yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite konularında ortak çalışmalar yürütülmesi kararı alınmıştır.

<br />

Bakanlığınız/Kurumunuz merkez ve taşra teşkilatlarında sağlanan toplu beslenme sistemlerinde kullanılacak sağlıklı menülerin oluşturulması, fiziksel aktivitenin artırılması çalışmaları ve yapılacak ortak çalışmalarda kaynak teşkil etmesi açısından Bakanlığımız tarafından geliştirilen materyallere (rehber, kitap, broşür, afiş vb.) Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Daire Başkanlığımız web sayfasından (http://beslenmehareket.saglik.gov.tr/) erişim sağlanabilmektedir. Merkez ve taşra teşkilatlarınıza bağlı tüm kurum ve kuruluşların konuyla ilgili bilgilendirilmesi talep edildi.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/beslenme_aa.pdf"><strong>EK</strong></a><br />

<br />

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.