Pratik Bilgiler

Pratik Bilgiler

Hayatınızın her noktasında pratik bilgilere ihtiyaç duyarız. Leke çıkartmak için, bazen çiçeklerin solmasını önlemek için, boyun ağrıları için ve daha bir çok pratik bilgiler şöyle:

Pancarın bıraktığı mor renkten kurtulmak için ellerinizi limonla ovalayın. Güllerin çok çabuk solmaması için vazodaki suyun içine aspirin atın. Sinek ya da böcek ısırdıysa kaşıntı ve acıdan kurtulmak için o bölgeye yarım çiğ patates bastırın.

Banyo aynalarının buğulanmasını önlemek için diş macununu sulandırarak yüzeye sürün. Çatlayan, çizilen seramikleri kaynattığınız süt dolu bir tencerede bekleterek tamir edin.

Rutubet lekelerinden kurtulmak için limon tuzunu su içinde kaynatıp bir bez yardımıyla lekeli yere yayın. Plastik şişeleri kesip saksıların üzerine ters yerleştirerek kendi küçük seranızı oluşturun.

Çocukların musluğa kolay yetişebilmesi için eski şampuan şişelerini kullanın. Çay ve kahve bardaklarındaki inatçı lekelerden kurtulmak için önce sıcak suyla doldurup içine yumurta kabukları atın.

Solan çiçekleri canlandırmak için toprağına yumurta kabukları, muz kabuğu ve kahve ekleyin. Bulgur, un gibi malzemelerin böceklenmemesi için içine birkaç adet defne yaprağı bırakın.

Pencere ya da kapıların yakınına bırakacağınız çubuk tarçınlarla karıncaları evden uzaklaştırın. Alüminyum folyoları keserek körleşmiş bıçakların yeniden keskinleşmesini sağlayın.

Mutfağınızda yer açmak için konserveleri kullanmadığınız dergiliklerde saklamayı deneyin. Boyun ağrılarından kurtulmak için eski bir çorabın içini pirinçle doldurup mikrodalgada 40 saniye bekletip boynunuza sarın.

Tavadan yağ sıçradığı durumlarda acıyı azaltmak için hemen o bölgeye soyu sosu sürün. Birbirine yapışan bardakları ayırmak için onları sıcak su dolu bir kaba oturtun.

Elinizdeki kıymığı acısız bir şekilde çıkarabilmek için sıcak su dolu bir kavanozun ağzına elinizi bastırın. Taze ekmeğin keserken dağılmaması için yanında kaynayan bir çaydanlık ya da kettle bulundurun.

Bayat ekmeklerin yeniden taze gibi olması içinse onları suyla ıslatın ve fırında 5 dakika kadar pişirin. Bakır cezveler ve kapları parlatmak için turşu suyuyla ovalayın.

Tülbente sarılı tebeşirleri çekmeceye koyarak çatal-kaşık ve bıçakların kararmasını önleyin. Suyun ısınma süresini kısaltmak için bulaşık makinesini çalıştırmadan önce musluktan biraz sıcak su akıtın.

Sıkışmış kavanoz kapaklarını kolayca açmak için paket lastiğinden yardım alın. Ağır eşyaları yerinden kolayca hareket ettirmek için ayak kısmına cam temizleyici sıkın.

Kalorifer peteklerinin arkasına folyo koyarak ısıyı tekrar odaya yansıtarak kışın daha fazla ısının. Dibinde az kalan bulaşık deterjanlarından daha fazla faydalanabilmek için bir miktar sirke ekleyin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.