Ogm’nin Yangın İşlerinde Görevli Personeline 2017’de Hangi Yardım Ve Ödemeler Yapılacak?

Ogm’nin Yangın İşlerinde Görevli Personeline 2017’de Hangi Yardım Ve Ödemeler Yapılacak?

KamuAjans.Com-Orman Genel Müdürlüğü (OGM) emrinde görevli personelden, orman yangınlarına bilfiil katılanlara ve yangın nöbeti tutanlara, aylık maaşlarının dışında ek bazı ödeme ve yardımlar da yapılmaktadır.

OGM personeline, orman yangınlarına bilfiil katılmaları veya yangın nöbeti tutmaları nedeniyle yapılan ödeme ve yardımlar, ilgili yasal düzenlemelere veya toplu sözleşmelere istinaden yapılmaktadır.

2017 yılının ilk altı aylık dönemine ilişkin belirlemelere göre (enflasyon farkı zammı olması hali hariç), Orman Genel Müdürlüğünde söz konusu dönemde orman yangınlarına bilfiil katılacak veya yangın nöbeti tutacak olan personele, aylık maaşları dışında bazı ilave ödeme ve yardımlar yapılacak.

Fazla çalışma ücreti

ODM’nin taşra teşkilatı personelinden, normal çalışma saatleri dışında orman yangınlarına doğrudan bilfiil müdahale edenler ile yangın nöbeti tutanlar, 2017 yılı Mayıs ayı başından 2017 Kasım ayı sonuna kadar ayda 80 saati geçmemek üzere (2017 yılı Bütçe Kanununda belirlenecek olan fazla çalışma saat başı ücretinin beş katı tutarında) fazla çalışma ücreti alacak.

Bu ödemeden, OGM merkez teşkilatı personeli olup yangın nöbeti tutanlar da (sayıları en çok 25 kişi) yararlanacak.

Yangın tazminatı

OGM taşra teşkilatı personelinden, orman yangınlarına müdahale esnasında kullanılan hava vasıtalarında yangın söndürme faaliyetlerinin yerine getirilmesinde fiilen görev yapanlara, her uçuş günü için 900 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda tazminat ödenecek. Bu ödemenin bir aylık tutarı 5400 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek.

Buna göre, 2017 yılının ilk altı ayında OGM’nin ilgili personeli günlük 86 TL ve aylık 519 TL tutarında yangın tazminatı alabilecek. (Bu tazminatın miktarı halen günlük 84 TL ve aylık en çok 504 TL’dir)

Malul olanlara ve ölenlerin yakınlarına tazminat

OGM personelinden yangın söndürme çalışmalarına bilfiil katılanlardan;

-ölenlerin kanuni mirasçılarına, en yüksek devlet memuru aylığının 100 katı tutarında (2017 yılının ilk altı ayında 91.254 TL)

-yaşamak için gerekli hareketleri yapmaktan aciz ve hayatını başkasının yardım ve desteği ile sürdürebilecek şekilde malûl olanlara, en yüksek devlet memuru aylığının 100 katı tutarında (2017 yılının ilk altı ayında 91.254 TL)

-diğer engelli hale gelenlere engellilik derecesine göre, en yüksek devlet memuru aylığının 25 katından 75 katına kadar olan bir tutarda (2017 yılının ilk altı ayında 22.813 TL - 68.440 TL aralığında)

tazminat ödenecek.

Yapılacak yardımlar

2017 yılında, OGM personelinden;

*Zehirli, gazlı ve radyasyonlu ortamlarda ve zirai mücadelede fiilen çalışanlara, iş yerlerinde tüketmeleri şartıyla koruyucu gıda maddeleri yardımı yapılacak.

*Orman yangınlarıyla bilfiil mücadele edenlere, hizmetin gereği olarak orman yangınlarıyla mücadele esnasında giyilmesi gereken koruyucu giyim ve donanım malzemesi verilecek.

*Orman muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediyeler tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.