O Gece Olağanüstü Bir Bombardıman Söz Konusuydu

O Gece Olağanüstü Bir Bombardıman Söz Konusuydu

KamuAjans.Com-Suriye'de Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejimi tarafından düzenlenen kimyasal silah saldırısında aile fertlerinin çoğunu kaybeden Suriyeli Hatip: "O gece olağanüstü bir bombardıman söz konusuydu." dedi.

ŞAM (AA) - Suriye'de Şam'ın Doğu Guta bölgesinde Beşşar Esed rejimi tarafından düzenlenen ve bin 400'ün üzerinde sivilin öldüğü kimyasal silah saldırısında aile fertlerinin çoğunu kaybeden Suriyeli Abdülkadir Salih el-Hatip "O gece olağanüstü bir bombardıman söz konusuydu." dedi.

Saldırının 3'üncü yıl dönümü münasebetiyle AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Hatip "O gece olağanüstü bir bombardıman söz konusuydu. Yoğun bombardıman altında uyumaya çalışırken gece saat 02:00 civarında kızlarımdan biri beni uyandırdı ve çocuklarının nefes alamadığını söyledi. Ben de kızıma, çocukların başına su dökmesini söylerken şiddeti bir patlama sesiyle yere düştüm. Oğluma ne olduğunu sorduğumda kimyasal silah olabileceğini belirtti." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 45 yıl önce delikanlılık çağında ülkenin kuzeyindeki Halep kentinden gelerek Doğu Guta bölgesine yerleştiğini dile getiren Hatip (58) eski bisikletiyle Doğu Guta mahallelerinde su satarak hayata tutunmaya çalışıyor.

"Yerde yatan onlarca sivilin cansız bedenini gördüm"

O gece kullanılan kimyasal silahların sinirleri zedelediğini ve bilinç kaybına yol açtığını belirten Hatip, hastaneye nakiller sırasında yerde yatan onlarca sivilin cansız bedenini gördüğünü, bir kısmının çırpındığını, bölgeye ilk gelen sağlık çalışanlarının çoğunun da kimyasal silahın etkisiyle olay yerinde yaşamlarını yitirdiğini kaydetti.

Hatip, hastanede 3 gün süren tedavisi sonrası 5 çocuğu ve 5 torununun ölüm haberini aldığını belirterek hasret ve hüzün dolu bir ses tonuyla o anı şöyle anlatıyor:

"Ölüm haberlerini aldığımda, toprak altında yatanların hastanede beni ziyaret edemeyeceklerini anladım. Birçok hastalıkla boğuşan eşimin bana ölüm haberlerini verdiği o an çok acı vericiydi."

Hasret gidermek için sık sık çocuklarının mezarlarını ziyaret eden Hatip, saldırı gecesinde annesi, babası ve kardeşini kaybeden ve tek başına kalan torunu Vail'in ise acısını sürekli canlı tuttuğunu ifade etti.

Esed rejiminin 21 Ağustos 2013 tarihinde Şam'ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanarak düzenlediği saldırıda bin 400'ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiği, çoğu kadın ve çocuk 10 binin üzerinde sivilin yaralandığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.