Mariam Kavakçı Kimdir? Mariam Kavakçı Kimin Kızı?

Mariam Kavakçı Kimdir? Mariam Kavakçı Kimin Kızı?

Kamuajans.com – Bugün yayımlanan resmi gazete'de Cumhurbaşkanlığı makamına danışman atamaları yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığına atanan isimlerden biri dikkat çekti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karar sonrasında Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı danışmanı oldu. Diğer atanan danışmalardan farklı bir isim dikkatleri çekti.

Daha önce Türk siyasetinde yer alan başörtüsü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclis'inde tepki gören Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı olarak atandı.

MARİAM KAVAKÇI KİMDİR?

2017 yılında Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı'nın kızı ve eski AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'ın yeğeni olan Mariam Kavakçı hükümete yakın medyada ‘konuşma dili patoloğu’ ve ‘iş kadını’ olarak tanıtılıyor. Kavakçı’nın araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunduğu ve 2017 yılında, Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.