Mahkemeden Araç Plakalarıyla İlgili Flaş Karar!

Mahkemeden Araç Plakalarıyla İlgili Flaş Karar!

KamuAjans.Com-Kütahya’da halk arasında, ‘App plaka’ olarak bilinen çerçevesi olmayan plaka nedeniyle polis tarafından kesilen 412 TL’lik ceza iptal edildi.

Kütahya’da yaşayan Mustafa Gürcan'a, aracının plakasında çerçeve olmadığı gerekçesiyle 402 lira para cezası kesildi. Kesilen cezayı kabullenemeyen Gürcan, Kütahya Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak karara itiraz etti. Mahkeme,vatandaş lehinde karar aldı ve verilen trafik idari para cezasının kaldırılmasına karar verdi.

Mustafa Gürcan, “Geçtiğimiz yıl kasım ayında yapılan trafik kontrollerinde plakamın APP olduğu ve çerçevesinin bulunmadığı sebebiyle 412 TL idari para cezası yazıldı. Ancak ben bu plakayı dışarıdan almadım. Bu plakayı ben emniyetten aldım bunu bana kendileri verdiler ve verdikleri orijinal mühürlü plakaya ceza yazdılar. Bende haklı olduğumu düşündüğüm için Kütahya Sulh Ceza Hakimliğine cezayı itiraz ettim. Mahkeme bu hafta sonuçlandı ve hukuk mücadelesini ben kazandım. Emniyet yetkililerinin yazdıkları para cezası iptal oldu. Buradan tüm vatandaşlara seslenmek istiyorum. Hakkınızı arayın, aldığınız trafik cezalarının ne olduğunu araştırın.Bu karar herkese emsal olsun” dedi.

Verilen idari para cezasını hukuki yollarla iptal ettiren Gürcan'ın mahkemeden aldığı bu karar, bu şekide ceza yiyen sürücüler için emsal niteliği taşıyacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.