Mağduriyet Adı Altında Mücadele Gölgelenmesin

Mağduriyet Adı Altında Mücadele Gölgelenmesin

KamuAjans.Com-FETÖ soruşturmalarındaki yanlışlıkların tespit edileceğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ancak, 'büyük çoğunluğa haksızlık yapılmış' gibi algı oluşturulmasını da doğru bulmuyorum" dedi.

Miray ÇİMEN

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, FETÖ kadrolarının devletten temzlenmesine ilişkin soruşturmalara yönelik itirazları değerlendirdi. TBMM resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, FETÖ kadrolarının devletten temizlenme süreci ve bu süreçte yapılan itirazlara ilişkin olarak "Yapılan itirazlar belli kriterlere göre titizlikle inceleniyor. Haksızlığa uğradığını söyleyen ve gerçekten suçsuz olan personeli tespit edip durumlarını yeniden değerlendireceğiz. Ancak unutulmamalı ki; Türkiye 15 Temmuz tarihinde topraklarında yaşanan en büyük ihanetle karşı karşıya kalmıştır" dedi.

SUÇSUZ OLAN AYIKLANIR

"FETÖ'nün devletten arındırılması sürecinde, "büyük çoğunluğa haksızlık yapılmış" gibi algı oluşturulmasını doğru bulmuyorum" diyen Kurtulmuş, şöyle devam etti: Kimse, "FETÖ soruşturması mağduru" gibi bir şablonun arkasına sığınmasın, vatana, millete yönelik bu büyük ihaneti kimse gölgelemeye kalkmasın. 10 binlerce başvuru oldu. Bunlar arasında gerçekten suçsuz olanlar varsa, tespit edilecektir.

Devlet teröristlerden arındırılıyor

İhanet girişiminde bulunanların zihinlerinden, 'tüh bu darbe nasıl başarısız oldu' diye geçirdiklerini biliyoruz. Yürütülen soruşturmalar, devletin teröristlerden arındırılma sürecidir. Bu hain grupla ilgisi, ilişkisi, irtibatı olan kim varsa, bunun hesabını ödeyecektir. Kimseyeye haksızlık yapmadan mücadeleyi sürdüreceğiz.



Akşam 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.