Kurban Hayvan Satın Alacaklar Dikkat

Kurban Hayvan Satın Alacaklar Dikkat

Kamuajans.com - 19 Haziran 2018 Tarihli ve 30453 Sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 2018 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ'e göre kurbanlık hayvan satın alırken dikkat edilecek hususlar belli oldu.

Kamuajans.com - Kurbanlık hayvan satın alırken dini ölçülere uygun olmasına; sağlıklı, besili olmasına, gebe olmamasına, veteriner sağlık raporunun bulunması ve aşı kaydının olmasına, kulaklarının küpeli olmasına, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunmasına, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olmasına, kurbanlık hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesine, sığırların iki yaşını doldurmuş olmasına dikkat edilmelidir.

<br />

Kurbanlık kesim yerleri; şehirlerde kesimhane ve kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde, köyler ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde kendi bahçesinde kesilecek ve çevreye zarar verilmeyecektir. Cadde, sokak ve park gibi kurumsal alanlarda kurban kesilmeyecektir.

<br />

Kurban kesildikten sonra toplum sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organlar sokak ve caddelere bırakılmayacaktır. Evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek, derin çukurlara gömülerek imha edilecektir.

<br />

Kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpe ve pasaportları; üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, veteriner hekimler, muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, vekaletle kurban kesim organizasyonu yapanlar ve diğer görevliler vasıtasıyla il veya ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine kurban bayramını takip eden  gün içinde teslim edilecektir.<br />

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/19_HAZ_RAN_KURBAN.pdf" ><strong>EK</strong></a>

<a href="http://kamuajans.com"><br />

</a>

<a href="http://kamuajans.com">Kamuajans.com</a> - özel haber 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.