Kreş Açmak Zorunda Olan İş Yerleri

Kreş Açmak Zorunda Olan İş Yerleri

Belli bir sayı üzerinde çalışanı olan iş yerleri eğer açtıkları kreş iş yerine uzaksa servis koyma zorunluluğu da taşıyor. Kadınların da çalışma hayatından uzak kalmaması için devletin koyduğu kurala göre belli sayıda işçi istihdam eden işyerlerinin kreş açma zorunluluğu bulunuyor.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanununa dayanarak çıkarılan "Gebe veya emziren kadınların çalıştırılma şartlarıyla emzirme odaları ve çocuk bakım yurtlarına dair yönetmelik” kapsamında iş yerlerinin kreş açma zorunluluğu var. Bu zorunluluk en az 150 kadın çalışanı olan işyerleri için geçerli. Eğer yurt iş yerine 250 metreden uzaksa iş yeri servis sağlama zorunluluğuna da sahip.

150 çalışan hesabı yapılırken bu hesaba dahil edilen kadın çalışanların medeni durumuna ya da yaşına bakılmaz ve aynı işverene bağlı tüm iş yerleri hesaba katılır. Ayrıca eşi ölmüş erkek çalışanlar ile çocuğunun velayeti kendisinde olan erkekler de 150 kişi hesabı yapılırken bu toplama dahil edilir. Bu kreşlere 66 aylığa kadar olan çocuklar alınır. Şartları sağladığı halde kreş açmayan iş yerlerine idari para cezası uygulanır.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.