Kolay Atkı Bere Modelleri ve Yapılışı

Kolay Atkı Bere Modelleri ve Yapılışı

Örgüye yeni başlayanlar ve kendine kolay atkı bere modelleri yapılışı arayanlar için güzel bir örnek hazırladık. Paylaşacağımız örneğin yapılışı oldukça kolay.

Örnek pirinç örgü modelinin tığ ile yapılmış örneği gibi duruyor. Şiş örgü modellerinden kolay atkı bere modelleri yapılışı ararsanız ilk defa örecekler belki ilmek değişimlerinde zorlanabilirler ama çok da zor bir örnek değil videolu örgü atkı bere yapılışını deneyebilirler. 


Kolay Atkı Bere Yapımı Anlatımlı

Bu örneği her yaş grubu için örebilirsiniz. Malzeme olarak 2 farklı renkte ipe ihtiyacımız olacak. Bir düz renk birde ebruli, patik iplerden. İpin markası yabancı ama Nako valse çok benziyor onu kullanabilirsiniz. Malzeme listesi ile başlayalım.


Malzemeler

4 top renkli iplik ( ölçülere göre ip miktarı değişkenlik gösterebilir)

5 top düz renk iplik ( ölçülere göre ip miktarı değişkenlik gösterebilir)

Ponpon makinesi ( şart değil ellede yapabilirsiniz )

Elinizin sıkılığına göre 4 veya 5 mm tığ

Makas

İğne

Modelin yapılışı oldukça kolay. Her turda renk değişikliği yaparak örüyoruz. Bu şapkanın desenli gibi görünmesini sağlıyor. İstediğiniz uzunlukta zincir çekiyorsunuz. Ve üzerine 1 zincir, 1 sık iğne yapıyorsunuz. Diğer turda renk değiştirip zincir üzerine sık iğne yaparak ve yine 1 zincir çekerek ilerliyorsunuz.

Modelin yapılışı oldukça kolay. Şapka için 92 + 1 zincir çekerek başlıyorsunuz. Üzerine modeli örüyorsunuz. Modelden önce resimdeki gibi trabzanlarla bant örüyorsunuz. İstediğiniz genişliğe ulaştıktan sonra bitiriyorsunuz. Tepe kısmından iğne ve iplik geçirip büzdürüyorsunuz. Ve bu noktaya ponpon takıyorsunuz.

Atkı için ise 300 zincir çekerek başlıyorsunuz ve örneği istediğiniz genişliğe ulaşana kadar ödüyorsunuz. Hepsi bu kadar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.