Kızı Erkeği Mi Olur Evladın?

Kızı Erkeği Mi Olur Evladın?

Kamuajans.Com – 'Kadını "zayıf cins" olarak tanımlamak bir iftiradır ve erkeklerin kadınlara karşı yaptığı haksızlıktır. Eğer güçten kastedilen kaba kuvvet ise elbette kadınlar erkeklerden daha az vahşidir. Ancak güç eğer ahlaki bir güçse, o zaman kadınlar erkeklerden tarif edilemez derecede üstündür. Kadınlar bizden daha fedakâr, daha cefakar, zorluklara çok daha fazla dayanan, daha cesur insanlar değil mi? Kadınlar olmadan erkekler olabilir mi? Kim bir kadından daha fazla gönle hitap edebilir? 'GANDHİ

İstatistikler; 2016 yılına oranla 2/17 yılında kadın cinayetlerinin arttığını gösteriyor. 2016 yılında 328 kadın erkekler tarafından öldürülürken 2017 yılının ilk on ayında bu rakamın 337’ye yükseldiği yazılıp çiziliyor. Bana iki yılın istatistiği yetti bile. Ne geçmiş yıllara ne de bu yılın istatistiklerine bakmak istemiyorum. Belki korkuyorum, belki de bir erkek olarak utanıyorum kim bilir. Hele hele şiddet gören taciz edilen öldürülmediklerine şükreden kadınlarımızı kızlarımızı hatta çocuklarımızı düşünmek bile istemiyorum,

Yüce Dinimiz İslam Dininin kadına verdiği önemi zaten tartışamayız bile. Hem mevcut hukuk düzenimizde hem de dinimizde kadın erkek arasındaki eşitlik emredilmekte iken ne oluyor da yukarıdaki zikrettiğim göz yaşartan istatistikler ortaya çıkıyor? Tartışılması gereken en ciddi ve temel konulardan birisi bu olsa gerek;

Memleketimizde daha düne kadar erkek çocuğu bile doğuramadı diye üzerine kuma getirilen veyahut yuvasından atılan kadınlarımız vardı. Zannımca hala da var. Cinsiyeti belirleyen tarafın erkek olduğu kadının hiçbir dahli olmadığı halde yaşandı bunlar .Komik olan da bu zaten.

Yine memleketimizde kız çocuğu dünyaya geldi diye dalga konusu olan erkekler vardı. Buna bende dâhil. Yine bizim memleketimizde kız çocukları sadece annelerine sarılarak büyürlerdi. Babalar kız çocuklarını kucaklamazlar ellerinden tutup birlikte vakit dahi geçirmezlerdi.

Bunun tam aksine;

Erkek çocuğu dünyaya geldi diye hiçbir günahı olmayan masmavi gökyüzünü kurşun yağmuruna tutan babaların sayısı az değildi. Sırf erkek çocuğu dünyaya geldi diye,içkili eğlence düzenleyen ve bir düzine kadar içkisi kasasını içip bitirdik diye övünen babalar da az değildi hani.

Erkek çocuğuna şaşalı sünnet törenleri düzenleyen ve düğünü bağlama ile davul zurna ile değil de silahla şenlendirmek isterken başka bir çocuğun ölümüne sebep olan babalar da vardı epeyce. Hatta hala var diye düşünüyorum.

Bazı balaların erkek çocuğuna ilk konuşma sırasında küfür etmeyi öğrettiğine de şahit olduk hepimiz. Unuttunuz mu? Kana bulanan asker uğurlama törenlerini veya eğlencelerini. Yan bakma meselesinden veyahut küfür ettin meselesinden kaybedilen canları.

Lise öğrencisi olan oğlu okulda sigara içtiği için okula çağrılan ve ne var ki bunda; biz akşamları oğlumla birlikte içki sigara içiyoruz” diyerek okulda bağırıp çağıran babalardan da bahsetmeden geçmeyelim.

Sünnet aracının arkasına “çektiğim acılar, ileride çektireceğim acıların teminatıdır” yazdıran ebeveynlere zaten bir laf etme gereği de hissetmiyorum.

Toplumumuzda kız çocuklarını eve kapatıp, erkek çocuklarını sokağa salmak gibi bir algı oluştuğu ve tüm serbestliklerin erkek çocuklarına tanındığı, tüm yasakların kız çocuklarına uygulandığı bir mantık birikimi vardı düne kadar.

Hal böyle iken toplumumuzda dünyaya geldiğinden itibaren yüceltilen erkek çocukları ile dünyaya geldiğinden itibaren sürekli horlanan ve yasaklanan kız çocukları artık büyüdü. Tamamı anne baba eş oldu. Kendini bilmez erkekler tarafından dövülen, taciz edilen hatta öldürülen kadınlarımız geçmişte horladığımız kızlarımız, karşı tarafta geçmişte yücelttiğimiz erkek çocuklarımızdır haberiniz olsun.

Uzun lafın kısası;

Erkek evladını yücelten sınırsız güç ve hak veren kız evlatlarına da sonsuz yasaklar koyan anne babalar size sesleniyorum. Bakın, işte sonuç ortada…



Mehmet TUNGA

Maarif Müfettişi

Kişisel Gelişim Eğitmeni  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.