Kılavuzu Yanlış Seçince

Kılavuzu Yanlış Seçince

Ülkemizde yaşadığımız acı olaylara bir yenisi daha eklendi. Boşandığı kişi tarafından çocuğunun gözü önünde hunharca ve alçakça katledilen Emine Bulut cinayeti yüreklerimizi yaktı. Bu konuda ÖĞ-DER olarak defalarca yetkilileri ailenin DNA’sıyla oynamayın diye uyardık. Sık sık karşılaşılan kadın cinayetleri ve diğer olumsuzluklar eğitim eksikliğinin ve bencilleşmenin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yaşanan bu zalimlikler inanç, kültür ve ahlâkımıza aykırı bencil batıcı eğitim sisteminin ve ahlaksızlığın, keyfiliğin ve olumsuz örneklerin çoğunlukta olduğu TV dizilerinin ürünleridir. Bu konulur düzeltilmez ise benzer konuları konuşmaya devam etmek mecburiyetinde kalacağız. Kadın cinayetleri konusunda dikkat çeken bir meselede İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra benzer olumsuzlukların artış göstermiş olmasıdır. Her kadın cinayetinden sonra sonuç üzerinden tartışmalarla zaman harcamak yerine bu zalimliklere karşı tepkilerimizi ortaya koyarken yetkilileri bu olumsuzluklara neden olan şartların ortadan kaldırılması için çalışma yapmaya davet ediyoruz. 

Dünyada birçok kadın ve çocuğun ölümüne öncü olan ABD'nin ülkemiz topraklarına harekât merkezi kurmuş olması ise başka bir garabettir. Zalimin kendi menfaatinin dışında iş yaptığı ne zaman görülmüştür? Şanlıurfa'ya Amerikan askerlerinin gelmesi bölgeye barışa katkı sağlamayacağı gibi teröre ve zulme Zemin açacağı kesindir. Millî mücadelede Gazi illerimizden birisi olan Şanlıurfa'ya Amerikan askerlerinin gelmesi bağımsızlığı şiar edinmiş bir milletin evlatları olarak bizim için üzücüdür. Mücadele ettiğimiz PKK'nın Suriye'deki izdüşümü olan terör örgütlerine tırlarla silah veren Amerika’nın ülkemize dün hiçbir faydası olmadığı gibi bugün de hiçbir faydası olmayacaktır. Bu yüzden onları anladığı dilden konuşup “go home” diyoruz. Ne askerlerimizin ne sınırlarımızın güvenliği ABD'ye emanet edilemez. Kılavuzumuzu yanlış seçmeyelim.

Hamdi SÜRÜCÜ 

Genel Başkan 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.