Karayollarında Serbest Geçiş Sistemi

Karayollarında Serbest Geçiş Sistemi

Kamuajans.com - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Posta ve Telgraf Teşkilatının (PTT) her geçen gün yenilendiğini belirterek, "Daha da yenilenmek, daha da gelişmek, daha da büyümek durumundayız. Ülkemizin geçmişinde kaderine paydaş olan PTT'nin, ülkemizin geleceğinde de önemli yeri var." dedi.

Kamuajans.com - Arslan, PTT'nin 176. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CerModern Sanat Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, PTT'nin 176 yıllık süreçte ülkenin kaderinde, özellikle ülkenin geleceği şekillenirken hep ön safta yer aldığını ifade etti.

PTT'nin her geçen gün yenilendiğine dikkati çeken Arslan, "Daha da yenilenmek, daha da gelişmek, daha da büyümek durumundayız. Ülkemiz geçmişle kıyaslanamaz derecede büyüdü ve 100. yıl hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Bu coğrafya omuzlarımıza böyle bir sorumluluk yüklüyor. Sadece Anadolu coğrafyası değil, dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar ana kucağı ve baba ocağı Türkiye'nin büyümesini bizden daha çok istiyor ve bunun için bizden çok bize dua ediyorlar. Bu beklentileri boşa çıkarmamak adına daha da büyümeliyiz. Ülkemizin geçmişinde kaderine paydaş olan PTT'nin, ülkemizin geleceğinde de önemli yeri var. Bunun için PTT hep yenilenmeli, hep üstüne koymalı." değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, 176 yıllık kurumsallaşmış bir kültürü değiştirmenin ve geleceğe ayak uydurmasını sağlamanın zor olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın ortaya koyduğu vizyonla PTT'nin büyük hedefler ortaya koyduğunu söyledi.


- "Karayollarında serbest geçiş sistemini getiriyoruz"

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi ve sonrasında Türkiye'nin geleceğine olan inançla mesai harcayan tüm PTT personeline teşekkür eden Arslan, şöyle konuştu:

"İyi ki gecenizi gündüzünüze katmışsınız. PTT özellikle telefon kısmı ayrıldığında 'Bir çınar kaderine terk ediliyor' denilmişti. Herkes gördü ki yenilenmeyi hedef edinirseniz, yok olmuyorsunuz. PTT, devrim niteliğinde işler yapılabileceğini başka tüm kurumlara gösterdi. 7 kurumun 15-20 işini yaparken, yüzlerce kurumun 500'ün üzerinde işini yapıyor haline geldiniz ve her vatandaşın gönlünde yer ettiniz."

Arslan, PTT'nin kargoda ve lojistikte dünya markası olduğuna işaret ederek, kurumun bin 400'ün üzerinde banka olmayan küçük ilçeye, beldeye, kasabaya hizmet götürdüğünü hatırlattı.

Teknoloji, e-devlet işlemleri, e-posta konusunda PTT'nin öncülük yaptığını vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Geçmişte OGS maliyetlerini herkes biliyor. Bugün 10 milyona varan HGS işlemi çok pratik şekilde yapılıyorsa bu da PTT'nin başarısının göstergesi. 9 milyon 650 bin vatandaş şu an HGS kullanıyor. Bu alanda özellikle PTT'nin de katkılarıyla karayollarında serbest geçiş sistemini getiriyoruz. Üstte bir kart olacak. Siz hiç farketmeyeceksiniz gişelerden geçtiğinizi. Sistem cihazları okuyarak hesabınızdan düşecek. Yolculuk konforunuz artacak. Sistem, köprüler dahil birçok yerdeki trafik akışı hızını yüzde 30'un üzerinde arttıracak. Türkiyenin geleceği aydınlık, o aydınlığın içindeki yıldızlardan biri de PTT."

Arslan, 20 Eylül-7 Ekim tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 26. Dünya Posta Kongresi'nin önemine de işaret ederek, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen gerçekleştirilen ve 192 ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde delegenin katıldığı kongrenin büyük bir başarıyla tamamlandığını dile getirdi.


- "PTT, dünya markası olma yolunda ilerliyor"

PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik de kurumun temellerinin 1840'da atıldığını anımsatarak, bugüne dek kuruma emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Türkiye'nin istikbalinde ve istiklalinde önemli rol üstlenen PTT'nin bugün olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de 40 bin çalışanıyla dimdik ayakta durduğuna dikkati çeken Bozgeyik, "Çağa ayak uydurmak ve zamanın ruhunu yakalamanın bilinç ve sorumluluğu ile hareket ederek yeni atılımlara imza atan PTT'miz, bir dünya markası olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerliyor. PTT ailesi olarak öncü bir global oyuncu olma hedefimize güçlü ve istikrarlı adımlarla ulaşacağımıza yönelik inancım tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

Tören sonunda son bir yıllık dönemde başarılı çalışmaları ve performanslarıyla ön plana çıkmış yönetici ve personele başarı belgesi ile filatelik ürün takdim edildi. 

Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.