İşte Karşınızda Bayram Kahvesi!

İşte Karşınızda Bayram Kahvesi!

Sunum bilen bilir, bu toprakların sevecen, umutlu ve iyi kalpli insanları, her ne yaşanırsa yaşansın içlerindeki hoşgörü ve sevgiyle, özellikle bayram günlerinde, bir araya gelerek birbirlerine güç verirler.

Bir fincan kahvenin kırk yıl harının olduğu bu güzel insanların dünyasında böyle zamanlarda pişen bir kahvenin kıymeti çok daha büyük oluyor elbette.

Günlük kullanılan emektar fincan takımları böyle günlerde yerlerini vitrinin en ücra köşesinde, senede bir ya da iki kez kullanılan yeni takımlara bırakır. Ev ne kadar kalabalık olursa olsun herkesin kahvesini nasıl içtiği itinayla öğrenilir ve isterseniz otuz fincan olsun her birinin köpüğü ve kıvamı eşit olur.


İşte karşınızda bayram kahvesi!

Tadı damağınızda, muhabbeti hatırınızda, neşesi tebessümünüzde öylece kalıverir. Sonra adettendir kapatılır fincanlar gayri ihtiyari. Kahve falından anlayan anlamayan aile bireylerinin her biri birer yorumcu olur. Üç beş sözcük bile dökülse dudaklarından kardır.

Türk kahvesi ve kahve falının bu denli bir muhabbet zenginliği oluşturması, onu her daim baş tacı yapmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.