İstanbul'a 'İtaksi' Geliyor

İstanbul'a 'İtaksi' Geliyor

KamuAjans.Com-İstanbul'da vatandaşların taksi ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılamayı, boşta taksi sayısını azaltmayı, taksilerin etkin ve verimli kullanımını sağlamayı amaçlayan "iTaksi" projesi hayata geçirildi.

İstanbul'da vatandaşların taksi ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılamayı, boşta taksi sayısını azaltmayı, taksilerin etkin ve verimli kullanımını sağlamayı amaçlayan "iTaksi" projesi hayata geçirildi.

"iTaksi" projesinin Haliç Kongre Merkezi'ndeki tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, proje kapsamında ilk etapta 4 bin takside bu uygulamayı başlatmayı planladıklarını belirterek, "Bu proje, hem yolcu güvenliği hem sürücü güvenliği hem de ödeme kolaylığı açısından çok önemli." dedi.

Yolcu taksiye binmeden ücreti kendisi hesap edebilecek

"Yolcularımız kayıtlı taksileri çağırabilecek, yolcu taksiye binmeden İBB navigasyonuyla nereye gideceğini belirlediğinde ücreti de kendisi hesap edebilecek." bilgisini veren Baraçlı, "Uygulama taksi şoförü arkadaşlarımızın hizmet kalitesini artıracak. Hizmet kalitesi ölçülecek, bunlar veri tabanında tutulacak." şeklinde konuştu.

Sistemle taksiciye güvenlik kamerası, panik düğmesi ve GPS takip imkanı sağlanırken, yolcu ise çoklu dil desteği, sürücüleri puanlayabilme, puana göre taksici seçebilme, ileri tarihli ve periyodik rezervasyon yapabilme, kredi kartı, İstanbul Kart ve nakit ödeme yapabilme, acil durum butonu, unutulan eşyalara ulaşma gibi kolaylıklara sahip olacak.

Lale Bildirici

Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.