İŞKUR İş Adamlarını Teşvikler Hakkında Bilgilendirdi

İŞKUR İş Adamlarını Teşvikler Hakkında Bilgilendirdi

Sanayici ve İş Adamları Derneği (SANDER) tarafından düzenlenen işveren bilgilendirme toplantısına üye iş insanlarının yanı sıra Büyükçekmece Hizmet Merkezi iş ve meslek danışmanlarımız Coşkun Yakıcı, Alp Haznedar, Gürol Bingöl ve Umut Çetinkaya, İBB Bölge İstihdam Ofisi yetkilileri ve ESBİM yetkilileri katılmıştır.

Bilgilendirme toplantısında istihdam konusunda sanayicilerin yaşadığı sıkıntılar ve çözüm önerileri istişare edilmiş olup paydaş kurumların faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulmuş olup toplantı oldukça verimli geçmiştir.

Kolunsağ Muflon firma sahibi Mustafa Kolunsağ " Bölgedeki birçok firmanın nitelikli eleman bulmakta zorlandığını ve iş arayan vatandaşların iş beğenmediğini, bundan dolayı işsizlik rakamlarının yüksek olduğunu" belirtmiştir. İş ve meslek danışmanı Coşkun Yakıcı işverenlere kurumumuz tarafından düzenlenen işbaşı eğitim programları (İEP), İŞKUR faaliyetleri ve SGK teşvikleri hakkında bilgi vermiş olup " Ocak ayı itibariyle hizmet merkezimizde açılan ve devam eden İEP sayımız 243 olup toplam kursiyer sayımız 968'dir. Kursiyerlere hem nitelik kazandırıyoruz hem de işverenleri en az 3 ay maddi yükümlülükten kurtarıyoruz " bilgisini aktarmıştır. Meslek danışmanlarımız Haznedar ve Bingöl, Esenyurt bölgesindeki mesleki ve teknik liselerin işletmelerle daha yakın ilişkiler kurulması gerektiği bilgisini aktarmışlardır.

Toplantı sonucunda bölge iş insanlarına İŞKUR tarafından organize edilecek teşvik ve hizmetlerimizi anlatacağımız seminerin düzenlemesine karar verilmiş olup ayrıca Başarı Hikâyelerine yer verdiğimiz okullara yönelik yapacağımız etkinliklerde montör  olarak katılacaklarını ifade etmişlerdir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.