İş Davalarında Zorunlu Arabuluculuk Geldi

İş Davalarında Zorunlu Arabuluculuk Geldi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Türkiye'de adalet sisteminin kendisini yenilediğini dile getirerek, mevcut hakim ve savcılarının yüzde 50'den fazlasının 30 yaşın altında olduğunu bildirdi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, "Herkesin hukukuna riayet edersek, insanı düzeltirsek dünya da düzelir, memleket de düzelir. Gençliğin verdiği enerji var. O enerjiyi akılla, bilimle tecrübe ile taçlandıracağız. Türkiye bu anlamda çok dinamik." dedi.

Bu durumun olağanüstü bir güzellik olduğunu anlatan Malkoç, "Aynı zamanda bu arkadaşların tecrübe kazanması lazım. Tecrübe kazanırken de kimsenin başını, gözünü yarmaması lazım. Herkesin hukukuna riayet edersek, insanı düzeltirsek dünya da düzelir, memleket de düzelir. Gençliğin verdiği enerji var. O enerjiyi akılla, bilimle tecrübe ile taçlandıracağız. Türkiye bu anlamda çok dinamik. Türkiye'de adliye binaları şehirlerin en güzel ve en yeni binaları. Alternatif çözüm yolları aranıyor. Şikayete bağlı suçlarda taraflar mahkemeye gitmeden, dava açılmadan uzlaştırılıyor. İş davalarında ve ticari davalarda zorunlu arabuluculuk geldi. İşte Kamu Denetçiliği Kurumu'nun da görevi, vatandaşların okul, belediye gibi tüm kamu kurumları ile olan sorunlarını mahkemeye gitmeden çözmektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.