Hadis'in Anlattığı ve Günümüzde Karşılığı

Hadis'in Anlattığı ve Günümüzde Karşılığı

Allah'ın Resulü Buyurdu ki; "Aç insanların yemek kabına üşüştükleri gibi yakında diğer milletler de sizin başınıza üşüşeceklerdir. Dinleyenlerden biri: O gün bizim az oluşumuzdan mı böyle olacaktır? Deyince Rasulullah (sav): “Bilakis sizler o gün çok olacaksınız, fakat sizler sel üzerinde akıp giden çer çöp gibi olacaksınız. Allah (cc) düşmanlarınızın kalbinden sizden korkma duygusunu çekip alacaktır. Sizin kalbinize ise vehn sokacaktır” buyurdu. Yine dinleyenlerden biri: “Vehn nedir?” deyince Rasulul

KamuAjans.Com -  Bugün iki milyara yakın kuru saman çöpüne döndürülmüş Müslümanların dirayetsizliği ,zayıflığı vurdumduymazlığı sebebiyle   mazlum kardeşlerimiz gavurdan merhamet bekler hale gelmiştir.

               Bu hadisi şerif asırlar öncesinden  adeta  bugünlerimizi  haber veriyor. Ortadoğu üzerine aç kurtlar gibi üşüşülüyor... . Karanlık  eller Ortadoğu'ya sürdükleri  IŞİD'i durdurma bahanesiyle   bir yüz yıl daha sömürebilecekleri yeni bir formata sokmaya çalışıyorlar.  ABD ,Rusya,Çin Fransa,İngiltere,Almanya başta olmak üzere orta doğudaki  nüfuzunu artırmak   ,enerji yataklarından pay kapmak için tüm hain planlarını devreye sürmüş durumdalar.

           Ortadoguda ... ülkeler yok ediliyor. Tarih yok ediliyor.İnsanlık yok ediliyor...Irak,Suriye,Yemen,Libya,Mısır,Filistin ...Huzura muhtaç, barışa muhtaç , duaya muhtaç...ekmeğe, suya muhtaç....

              Batı dünyası işgal etmek istediği İslam ülkelerini kendi elleriyle kurdukları terör örgütleriyle vuruyor. Mücadele edeceklerini bahane ederek  de hain emelilerini gerçekleştiriyorlar. Tıpkı Afganistan'da . önce Talibanı ,sonrada Elkaide adlı terör örgütünü bahane ederek Afganistan'ı işgal ettikleri gibi. Şimdide İŞİT,DEAŞ bahanesi ile Suriye ,Irak işgal edilmekte ayrıca Türkiye'nin ortadoguda ki nüfuzunu zayıflatılmaya çalışılmaktadırlar. FETÖ,PKK ,DEAŞ vb gibi tüm düşmanlarımız tarafından beslenen örgütlerle ülkemizin kalkınması güçlenmesi engellenmek isteniyor. Kardeşliğimiz dinamitlenmeye çalışılıyor.

                 Şuanda Akdeniz de ve Suriye de savaş gemileri üsleri bulunan bir taraftan da  oralara yığınak yapan kefere devletlerin Suriye de ne işi var ?.. Suriye sizin sınırınız değil,soydaşınız değil,dindaşınız değil,..Ama maksat başka ,oyun büyük.. Haçlı seferleri devam ediyor..

              Eğer bu kefereler insan olsalardı Suriye'deki iç savaş dan kaçarak Avrupa ülkelerine gitmek  için sınırlarına dayanan  yarısı yollarda denizlerde telef olan kadın erkek yaşlı çoluk çocuk kapılarına dayanınca korkuya kapılıp sınırlarını kapatmazlardı.Son yıllarda Akdenizde bir umut aramak için botlarla başka ülkelere kaçmak isterken denizlerde boğulan insanların sahillere vuran cesetleri bile bunların insanlığa bakışını ortaya koymaktadır.Daha dün Yemen sahillerinde mültecileri taşıyan insan kaçakçılarının denize attıkları 52 masum kişinin cesedine ulaşıldı. Fransada teör saldırısında 11 fransız öldüğünde  nasıl sokaklara dökülmüşlerdi.. Ya her gün savaşlarda, işgal ettiğiniz  fitne ateşi yaktığınız ülkelerde ölenlere niye sesinizi çıkmıyor.  İşte gavurun bu gavurların  insanlığı bu kadardır.

 Büyük bir sınavdan geçiyoruz kardeşlerim. Zülüm Gözyaşı ,Katliam insanlık dışı muameleler olabildiğince devam ederken Allah hepimizin imanını imtihan ediyor. Kaç ayarlık Müslüman oluşumuzu test ediyor.Zülüm hiçbir dönemde ebeden devam etmemiş. . Herkesin bir hesabı var, Allah’ın da bir hesabı var. Galip olacak olan O’nun hesabıdır.. Zalimlerin bir hesabı varsa elbette yüce Allah'ın da bir hesabı vardır ve O, hesabında hiçbir zaman yanılmaz.

Ahmet GÖRGÜLÜ 11/08/2017 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.