Gözaltına Alınan HDP'li Vekillerin Hangi İllere Götürülecekleri Belirlendi

Gözaltına Alınan HDP'li Vekillerin Hangi İllere Götürülecekleri Belirlendi

Gözaltına alınan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ile Yüksekdağ'ın da bulunan 11 HDP milletvekilinin hangi illere götürülecekleri belli oldu.

ANKARA

Gözaltına alınan ve aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunan 11 HDP milletvekilinin hangi illere götürülecekleri belli oldu.

Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 11 HDP milletvekili, Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarının verdiği yakalama kararlarının ardından gözaltına alındı.

Buna göre, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildi.

Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri Ferhat Encü ve Leyla Birlik için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Abdullah Zeydan hakkında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken için ise Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütülüyor.

Bu kapsamda gözaltına alınan söz konusu milletvekilleri, soruşturmaları yürüten illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına götürülecek.

Öte yandan, yurt dışında bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'la ilgili soruşturmayı Şırnak, Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkındaki soruşturmayı da Van Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.

Henüz gözaltına alınmayan ve yakalama işlemlerine ilişkin süreçleri devam eden Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer hakkında Diyarbakır, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan hakkında ise Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.