Fındık Fiyatları Yeni Sezonda Ne Kadar Olacak

Fındık Fiyatları Yeni Sezonda Ne Kadar Olacak

Kamuajans.com-Geçtiğimiz sezon üreticisinin yüzünü güldürmeyen fındık fiyatları konusunda en merak edilen konu fındık fiyatlarının bu sene ne kadar olacağı konusu.

   Geçtiğimiz sezon fındık beklentilerin üstünde rekolte verdiği için fındık fiyatları başta yüksek gitse de kasım ayından sonra hızlı şekilde düşmüş ve üreticisini üzmüştü. Geçtiğimiz sene fındık fiyatları 14 lira ya kadar çıksa bile şuan 7 lira 75 kuruş seviyesine kadar geriledi. Bunun sebebi olarak gösterilen sebep ise rekoltenin yüksek olarak gösterilmesiydi.

Bu Sene Fındık Fiyatları Ne Olacak?

Fındı fiyatlarında geçtiğimiz sezonun aksine bu sene yüksek fiyatlar bekleniyor. Bunun sebebi olarak ise fındık üretiminde başı çeken şehir olan Giresun ve Ordu arasındaki kesimde mart ayında yağan kar dan dolayı fındık rekoltesi düşük görünüyor. Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada fındık rekoltesinin bu sene beklentinin altında kaldığını belirtti.

Bu sene beklenen fındık fiyatı açılış fiyatı 15 lira olarak gözükse bile geçtiğimiz sezondan kalma fındık halen piyasaya sürülmediği için düşüncemiz bu sene fındık fiyatının 13 lira civarında gezinmesi bekleniyor.

Kamuajans.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.