Ezan Müslümanların En Büyük Ortaklığıdır

Ezan Müslümanların En Büyük Ortaklığıdır

kamuajans.com - Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Ezan’ın okunması ile ilgili tartışmalar dolayısıyla bir mesaj yayınladı:

Namaz vaktinin geldiğini haber vermek üzere bir işaret olan “EZAN”ı rahat bırakın. Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) tarafından ilk defa Hz.Bilal’e okuttuğu ezan, günümüze kadar aynı şekilde okunagelmiştir. Allah’ın izni ile de sonsuza dek aynı şekilde okunmaya devam edecektir.

Dünyanın neresinde ve hangi dili konuşursa konuşsun “ALLAHÜ EKBER” sesini duyan her insan bunu anlamaktadır. Yüce Dinimiz İslam’a asırlardır bayraktarlık yapmış, i’lâyı kelimetullah için can vermiş şanlı Türk milletimizin ezanın okunması ve anlaşılması ile bir problemi yoktur.

Herkesin öncelikle de ülkeyi yönetme iddiasında bulunan siyasetçilerin dini değerlerimiz üzerinden milletimizi kutuplaştırmaya, ayrıştırmaya ve gereksiz tartışmalara sürüklemeye hakları olmamalıdır. Geçmişte yaşanmış ve kabul görmemiş fikirlerin tekrar tekrar söylenmesinin milletimiz ve ülkemize bir katkısı bulunmamaktadır.

Bir olmak, iri olmak ve diri olmak varken ayrıştırmalara, kutuplaştırmalara geçit verilmemelidir.

Biz,kısık sesleriz...minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allah’ım! Arif Nihat ASYA

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.