Eski İstanbul Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

KamuAjans.Com-Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun fetö soruşturması kapsamında tutuklanmasından sonra bir şok daha İstanbul Emniyet Müdürlüğünden geldi.

 Fetö terör örgütü soruşturmasında eski İstanbul Valisinin tutuklanması sonrasında yeni bir şok daha yaşanıyor.Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın sabah saatlerinde gözaltına alındı.

Soruşturmayı derinleştiren Savcı Mehmet Şenay Baygın, tutuklanan 12 şüpheliden el de edilen yeni bilgi ve belgeler çerçevesinde yeni bir gözaltı dalgası gerçekleştirdi. Savcı Baygın talimatı üzerine harekete geçen polis, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da verdiği ifade doğrultusunda Hüseyin Çapkın hakkında gözaltı kararı verdi. Talimat üzerine Çeşme'de bulunan Çapkın'ın evi basıldı. FETÖ şüphelisi olarak gözaltına ve 17-25 Aralık sürecinin yaşanması ve öncesine ilişkin eylemleri mercek altına alınan alınan Çapkın, İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 Şubat 2012 tarihinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a KCK soruşturması kapsamında kumpas kurulması ve bu olay ardından bazı müdürlerin görev yerlerinin değiştirilmesi olayı ile ilgili verdiği ifadesinde bir soru üzerine, "Ben emniyet müdürünün yakın çalışma arkadaşlarını onun gibi bilemem. Sorunun muhatabı İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dır. Ben İstihbaratın başındaki emniyet müdür yardımcısını görevden aldım. Bunun altındaki yer değişikliğinin mahiyeti neden bu tür değişiklikler yapıldığının izahı il emniyet müdürü tarafından açıklanabilir"demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.