Erken Seçim Öncesi Bedelli Askerlik Talebi

Erken Seçim Öncesi Bedelli Askerlik Talebi

Kamuajans.com - Belirli bir maddi bedel ödenerek yapılan kısa süreli askerliğe bedelli askerlik denir. İlk olarak 1987 yılında ardından 1992 yılında çıkartılan bedelli askerliğin tekrar çıkartılmasını isteyenlerin sayısı bir hayli fazla.

Kamuajans.com - Bedelli askerlik konusunda bugüne kadar bir çok açıklama yapıldı. Son olarak AKP İstanbul İl Kadın Kolu kurucu üyesi ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı sosyal medya hesabı üzerinden "Siyasetin bir adabı olmalı. Seçim kazanmak göz boyamayla olmaz. Verilen vaatlerin içi boş olmamalı. Ak parti hükümetleri şimdiye kadar ne dediyse yaptı. Üstelik bir tarafta dış güçlerin bir tarafta içteki hainlere ve terör belalarına rağmen" paylaşımını yapan Selma Yazıcı ardından "Bedelli sözünü yazacağınızı biliyordum ama kaç kez çıkarıldı bu da sözün yerine getirildiğinin göstergesidir. Yine çıkarılırdı, zemin uygun olsaydı. Belki bir süre sonra yapılabilir" paylaşımını yapmıştı.

<br />

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bedelli askerlik konusunu soran Selma Yazıcı, ardından sosyal medya hesabından "Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştum, elçiye zeval olmaz dedim. İsteğinizi ve siteminizi ilettim. Cumhurbaşkanımız söz vermedim ama durumun farkındayım dedi. Binali Bey'le konuşalım değerlendirme yapalım gerekirse gündeme alırız dedi. Bunu böyle yazayım mı dedim, yaz dedi. Yani yok demedi" paylaşımında bulunmuştu. <br />

<br />

Bu açıklamaların üzerine tekrar umutlanan bedelli askerlik isteyenler, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Erken Seçim öncesi Bedelli Askerliğin çıkartılmasını istiyorlar. Dolayısıyla seslerini sosyal medyada duyurmaya çalışan kişiler twitterda oluşturdukları "ÖnceBedelli SonraOy" hashtagı ile büyük bir ilgi odağı oldu.<br />

<br />

Seçimi kazanmanın yolunun Bedelli Askerliği çıkartmaktan geçtiğini belirten bedelli askerlik isteyenler ''zengin çocuğu zaten yurtdışında dövizli askerlik yapıyor. Bedelli bekleyen gençler vergisini veren işini gücünü kurmuş, hastası yüzünden görevini yerine getiremeyen gençler. Artık siyasi partilerin bu işe bir çözüm bulması gerekiyor.'' diyor.

<br />

<a href="http://kamuajans.com">KamuAjans.com</a> - özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.