Erdoğan: Devletin Bekası İçin İhraç Ediyoruz

Erdoğan: Devletin Bekası İçin İhraç Ediyoruz

KamuAjans.Com-FETÖ Örgüt mensuplarını, devletin bekası için kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütünü (FETÖ) "kanser hücresine" benzeterek, devletin bekası için örgüt mensuplarının kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç edildiklerini bildirdi.

Dubai merkezli Rotana Televizyonu'na konuşan Erdoğan, Türkiye ile bölgedeki gelişmeleri ve Mısır'la ilişkileri değerlendirdi.

Erdoğan, FETÖ Terör Örgütü'ne "kanser hücresi" gibi muamele ettiklerini belirterek, "Örgüt mensuplarını, devletin bekası için kamu kurum ve kuruluşlarından ihraç ediyoruz. Darbe yaparak devleti ele geçirmeyi planlayan bu örgüttür. Mensupları, 15 Temmuz'da aceleyle giriştikleri darbede kendi kendilerini deşifre etti." ifadesini kullandı.

"Bu yapıya bağlı kişileri tanıyorduk ancak hain olduklarını bilmiyorduk." diyen Erdoğan, FETÖ'nün dini cemaat olarak nitelendirilmesinin mümkün olmadığını, terör örgütü olduğunu vurguladı.

Erdoğan, Türkiye'deki FETÖ tasfiyelerinin, Mısır'da askeri darbenin ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyelerine yapılan muameleye benzediği yönündeki iddialara karşılık ise şu yanıtı verdi:

"Mısır'daki durum, Türkiye'den tamamen farklı. Orada Savunma Bakanı Cumhurbaşkanını devirdi, ardından gerçekçi olmayan göstermelik seçimler yaptı ve bu koltuğa oturdu. Türkiye'de böyle bir durum yok. Vatandaşlara meydanlara çıkmaları çağrısı yaptığımda yüzbinlerce kişi sokaklara döküldü, F-16'lara meydan okudu. Halkımla gurur duyuyorum."

Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile ilgili, "Bu kişi, Mursi döneminde Savunma Bakanıydı. Düşünün bir ülkede Savunma Bakanı geliyor, Cumhurbaşkanını deviriyor. Bu kabul edilemez bir durum. Mısır'daki mevcut yönetim darbe yönetimidir. Demokratik yollardan gelen bir hükümet yok. Mısır'da meşruiyete darbe indirildi. Bu yanlışın düzeltilmesi, demokrasi yolunun açılması şart. Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı Mursi cezaevinde, bir çok yol arkadaşı cezaevinde. Kimisine idam cezası verildi. Bu sorunun çözülmesi gerekli." ifadesini kullandı.

-Ankara ve Kahire arasındaki ilişkiler

Ankara ile Kahire arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinin, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ve tüm darbe karşıtlarının serbest bırakılmasına bağlı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu isimlerin serbest bırakılması durumunda ilişkilerin normalleştirilmesi süreci başlatılabilir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye ile Mısır arasındaki güçlü tarihi bağların olduğuna dikkati çekerek, Mısır ile ticari ilişkilerin geliştirilmesinin çok faydalı olacağını bildirdi. Erdoğan, "Ancak şahsım düzeyinde bir temasın olmasını kabul etmiyorum. Bunu ahlaki bulmuyorum." görüşüne yer verdi.



Anadolu Ajansı 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.