Ehliyetlerin Yenilenmesi Hakkında EGM'den Açıklama

Ehliyetlerin Yenilenmesi Hakkında EGM'den Açıklama

Kamuajans.com - Son günlerde sosyal medyada; 2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL civarında bedel ödeyerek alınacağı'' şeklinde haber ve duyurular paylaşılmakta idi. Bu durum karşısında emniyet müdürlüğü açıklama yapmak zorunda kaldı.

Kamuajans.com - Milyonlarca kişi ehliyet almak için yada var olan ehliyetini yenilemek için sürücü sağlık raporuna ihtiyaç duyuyor. Yakın zamanda çeşitli haber sitelerinde yer alan bir haber konusunda Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı tarafından bir duyuru yayınlandı.<br />

<br />

Ayrıca, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Gürsel Özer, sosyal medyadaki "1 Ocak 2017'de ehliyet yenilemek isteyenlerin aile hekimlerine başvuramayacakları" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Böyle bir durum yok, söz konusu değil. Bununla ilgili bir mevzuat değişikliği yok. Sağlık raporları ocak ayından önce de sonra da aile hekimlerine başvurulup alınabilecek." dedi.

<br />

Özer, "O yanlış anlaşılma da sosyal medyada patladı. Bununla ilgili hatta emniyet kanadından da açıklamalar gelmeye başlamış. Böyle bir durum yok, söz konusu değil. Bununla ilgili bir mevzuat değişikliği yok. Sağlık raporları ocak ayından önce de sonra da aile hekimlerine başvurulup alınabilecek. Ek bir ücret, ücretlendirme ya da yeni bir değişiklik söz konusu değil. Yani aile hekimi, muayene ve tetkikler sonucunda kişinin istenen koşulları taşıdığına kanaat getirirse ilgili sağlık raporunu verebilir. Hekim bu esnada herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşırsa veya ileri tetkik ihtiyacı duyarsa ayrıntılı tetkik için ilgili branşa sevk edebilir."

<br />

Özer, ehliyet yenilemelerinde sağlık raporlarının hastanelerdeki sağlık kurullarından alınmasının daha doğru olduğunu düşündüklerini söyleyerek, "Çünkü genelgede ölçülebilir değerler var, onunla ilgili algoritmamız da var. İnsanların psikiyatrik yönden değerlendirilmesi lazım. Çünkü görüyorsunuz trafikte sürekli şerit değiştiren insanlar oluyor. Bunları da değerlendirecek olan psikiyatristlerdir." ifadelerini kullandı.

<br />

DUYURU

<br />

Son günlerde sosyal medyada;

<br />

''2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL civarında bedel ödeyerek alınacağı'' şeklinde haber ve duyurular paylaşılmaktadır.

<br />

Sürücü sağlık raporları;

<br />

''sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ve Muayenelerine Dair Yönetmelik'' hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir.

<br />

Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.

<br />

Önemle duyurulur.

<br />

TRAFİK UYGULAMA VE DENETLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI<br />

<a href="http://kamuajans.com"><br />

KamuAjans.com</a> - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.