Çiftçiye Çifte Destek

Çiftçiye Çifte Destek

Kamuajans.Com – Çiftçiye emeklilik için yeni fırsat kapısı açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında borcu olan Bağ- Kur'lu çiftçilerin emekliliğine imkan sağlayacak kredi işbirliği protokolü dün imzalandı. Prim borcu olduğu için emekli olamayan çiftçiler, Ziraat Bankası'ndan komisyonsuz, teminatsız kredi kullanarak emekli olabilecek.

48 AY VADELİ KREDİ

Çiftçiler 48 ay vade ile kredi çekecek. Emeklilik için kredi kullanmak isteyen sigortalı çiftçilerin geçmişteki kredi siciline bakılmayacak. Protokol 3 ay için geçerli olacak. Karşılıklı mutabakat sağlanması halinde 2 kez uzatılabilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye'de 708 bin Tarım Bağ- Kur'lu sigortalı, 682 bin tarım Bağ-Kur'lu emekli bulunduğunu açıkladı. Sarıeroğlu, kredi ödemesinin emekli maaşlarından kesileceğini, bu işlemlerden komisyon alınmayacağını söyledi. Sarıeroğlu, çiftçilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigorta kapsamına alınarak geçici iş göremezlik ödeneğine hak kazanması, 5 puanlık prim indiriminden yararlanmaları, doğum yapan tarım Bağ- Kur'luların 16 haftalık emzirme ödeneği ve istirahat parası alması, tarım sigortalılara yönelik kısıtlı sigorta primi ödeyerek tam ay hizmet alma imkanı sağlanması gibi konularda da çalışmalar yapıldığını vurguladı.

MAZOT DESTEĞİ BAŞLADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da çiftçiye mazot-gübre desteğini başlattı. Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, "Yaklaşık 2.5 milyar TL'lik ödeme gerçekleştireceğiz" dedi.

4 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

çiftçilerin üretim maliyetini azaltmak için mazot desteğini ilk kez 2003'te AK Parti'nin başlattığını hatırlatan Fakıbaba, "Gübre desteğini de 2005'te ilk kez doğrudan çiftçilerimize vermiştik. Şimdi de çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısını ödemeye başlıyoruz" dedi. Fakıbaba, iki ayda çiftçiye 4 milyarlık destek ödemesi yapıldığını ifade etti.

BETÜL USTA / Sabah 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.